Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 20 apr 2016 / 17:23 uur

Marihuana wordt legaal in Canada

Om even in de sfeer van 4/20, oftewel Weed Day, te blijven: Canada gaat marihuana legaliseren. Dat heeft de minister van Gezondheid, Jan Philpott, woensdag bekendgemaakt tijdens een VN-bijeenkomst in New York over drugs.

De Canadese regering gaat een wet introduceren die ervoor moet zorgen dat marihuana uit de criminele sfeer gehaald wordt. Het recreatieve gebruik van marihuana wordt gereguleerd. De gloednieuwe wet moet in het voorjaar van 2017 in werking treden.

Georganiseerde misdaad

De premier van Canada, Justin Trudeau, had tijdens zijn verkiezingscampagne in 2015 al beloofd dat zij – in navolging van de Amerikaanse staten Washington en Colorado – wiet wilde legaliseren. Die belofte wordt nu dus waargemaakt. Philpott belooft wel dat softdrugs uit de buurt van kinderen wordt gehouden.

Bovendien zal de georganiseerde misdaad geen kans krijgen om te profiteren van de lucratieve verkoop. „We weten dat het onmogelijk is om dit probleem op te lossen met meer arrestaties”, aldus Philpott.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Marihuana wordt legaal in Canada
Sluiten