Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 6 feb 2016 / 15:40 uur

‘Leren’ meubels van IKEA blijken ordinair plastic

De IKEA heeft toegegeven dat de bekleding van een aantal banken en fauteuils niet van leer, maar van plastic is. De meubels blijken over de gehele wereld te worden aangeboden als banken met leren bekleding. Er zijn in Australië en Groot-Brittannië banken met plastic ‘leer’ gevonden.

Volgens het Zweedse concern zijn de problemen inmiddels opgelost, en zijn de omschrijvingen op de websites aangepast. Maar volgens het Britse blad Daily Mail worden de meubels op de mobiele site nog altijd verkocht als met leer bekleedde banken. Op de Nederlandse website staan de meubels wel goed omschreven.

De IKEA in Groot-Brittannië heeft haar excuses aangeboden. Klanten die een meubel hebben gekocht die toch geen leren bekleding blijkt te hebben, mogen hun bank of fauteuil inleveren. Ze krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Leren’ meubels van IKEA blijken ordinair plastic
Sluiten