Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 7 feb 2016 / 13:25 uur

Zo laad je de batterij van je iPhone supersnel op

Ken je dat moment vlak voordat je het huis uit moet en ineens bedenkt: ohja, ik moest m’n telefoon nog opladen. Nu heb je nog maar vijf minuten voordat je naar buiten moet rennen, maar ja hoeveel procent scheelt dat nou in batterij? Nou, ongeveer drie.

Vliegtuigmodus

Maar er is een manier waarop je daar zo’n tien procent van kan maken en dat is heel eenvoudig. Zet om zoveel mogelijk op te laden in zo’n kort mogelijke tijd je telefoon op vliegtuigmodus tijdens het opladen. Zo hoeft je iPhone met niets anders bezig te zijn dan opladen.

Niet heel gek dat het ontvangen van notificaties en het zoeken naar WiFi-signalen weer energie wegsnoept, terwijl jij dat er probeert in te laden. Zorg dus dat dat niet hoeft. Dat is vrij logisch, maar er is nog een trucje: laad jij je telefoon altijd op aan de computer? Doe het dan in een normaal stopcontact. Dat zal al heel veel schelen.

iPad

Maar wil je echt het meest uit je korte oplaadtijd halen? Gebruik dan een iPad oplader, in plaats van een iPhone oplader. Deze zouden meer kracht hebben en de stroom sneller in je telefoon stoppen. Apple adviseert wel bij het opladen je telefoon uit het hoesje te halen, om oververhitting te voorkomen. Here you go, nu kun je alsnog met een gerust hart de deur uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo laad je de batterij van je iPhone supersnel op
Sluiten