Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 23 jan 2016 / 20:20 uur

Moszkowicz: ‘Ik moest doodstraf verdedigen voor VNL’

Bram Moszkowicz is opgestapt bij de partij Voor Nederland omdat hij de doodstraf moest gaan verdedigen. Dat zegt de oud-advocaat in het programma Business Class, dat zondag wordt uitgezonden.

Moszkowicz zou bij de volgende verkiezingen lijsttrekkker voor VNL, een afsplitsing van de PVV, worden. Vorige week maakte de partij echter bekend dat VNL heeft besloten om Moszkowicz er uit te gooien. Zelf zegt Moszkowicz dus dat hij zelf is opgestapt.

‘Doodstraf trekt stemmen’

,,Er gebeurden dingen waarvan het onderbuikgevoel mij zei: er klopt hier iets niet", zegt Moszkowicz in Business Class. Eén van die dingen zou zijn dat de partij de doodstraf in het verkiezingsprogramma wilde opnemen. ,,Ik zei: jullie weten dat ik daar niet een voorstander van ben. Nee, zeggen ze, dat zijn wij ook niet, maar het trekt stemmen." Dat was één van de redenen voor de oud-advocaat om bij de partij op te stappen.

VNL stelde dat Moszkowicz ,,te mat" bleef in het zich eigen maken van de dossiers. ,,Bram wilde de politiek er een beetje bij doen", aldus voorzitter Laurence Stassen destijds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moszkowicz: ‘Ik moest doodstraf verdedigen voor VNL’
Sluiten