Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 27 jan 2016 / 20:01 uur

Mediamarkt verhoogt prijs met 100 euro voor actie

Zodra er ‘sale’ en ‘korting’ op de winkelruiten hangt, kopen we allemaal massaal in. Logisch, want je bent een heel stuk goedkoper uit. Toch? Soms kom je toch bedrogen uit, blijkt in ieder geval bij Mediamarkt.

De ‘BTW Weg Ermee’-actie van de elektronicawinkel blijkt helemaal niet zo voordelig, als de prijzen daarvoor met 100 euro omhoog worden gegooid. Dat ontdekte Ellen ten Napel-Wieland. Op Facebook plaatste ze foto’s van een wasmachine en droger waarvan de prijs ineens met 100 euro verhoogd werd.

Verbazing

In eerste instantie was de droger, die bedoeld was voor haar uit huis gaande dochter, 579 euro. Een verkoper raadde haar aan te wachten op de actie. „Dat zou namelijk flink schelen.” Twee dagen voor de actie ging de familie toch nog even terug om te kijken of de drogers nog op voorraad waren. Tot haar grote verbazing zag ze dat de prijs ineens verhoogt was naar 679 euro. „Een stijging van 15 procent. Van de korting van 17,36 procent, blijft dus effectief maar 2 procent over!”

Mediamarkt zegt de prijzen aan te passen op de 25 concurrenten. „Tot aan de btw-actie volgen wij ons standaard prijsbeleid. In veel gevallen betekent dit een afprijzing, in sommige gevallen betekent dit dat een prijs naar boven aangepast wordt”, reageert Mediamarkt op AD.nl. Bij BCC kost de droger op dit moment 561,40 euro. Met de kortingsactie komt de droger bij Mediamarkt uit op 561,15 euro.

https://www.facebook.com/ellen.napel/posts/634770609993970:0

De moeder heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) inmiddels op de hoogte gesteld. Die zegt dat de consument achteraf niet verrast mag worden met bijkomende kosten, wat hier niet het geval is. Wel is er slecht over de voordelen voor de consument gecommuniceerd, zegt ACM.

Op vingers getikt

De prijzen verhogen, mag dus. Overigens is Mediamarkt in 2013 al eens op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie. In de actievoorwaarden stond toen nog dat het bedrijf de prijzen niet verhoogt voor een kortingsactie. In de huidige voorwaarden is daar niets meer over te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mediamarkt verhoogt prijs met 100 euro voor actie
Sluiten