Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 2 okt 2015 / 10:38 uur

Vluchtelingen weigeren opvang om ontbrekende luxe

Een groep van 33 vluchtelingen uit Syrië heeft de opvang geweigerd die werd aangeboden in de Belgische Ardennen. Dat meldt De Standaard.

De vluchtelingen, families met kinderen, zouden ondergebracht worden op een speciaal opgezette camping van vluchtelingenorganisatie Caritas International in de buurt van Sart-lez-Spa. De mensen waren echter niet tevreden over de accommodatie.

Lees ook: Vrouw na 23 jaar huis uitgezet om vluchtelingen

Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) hadden de asielzoekers foto’s van een luxer oord bij zich. „Dit getuigt van ondankbaarheid en een gebrek aan respect. Er zijn natuurlijk grenzen aan onze gastvrijheid", zegt hij in een reactie.

Woordvoerder Johanna Vanraes van Caritas International bevestigt het verhaal van de staatssecretaris. „Hun verwachtingen lagen veel hoger dan wat ze te zien kregen, maar geen flauw idee waar ze die vandaan haalden."

Terug naar Brussel

Uiteindelijk weigerden de families de bus te verlaten, dus werden ze terug naar Brussel gebracht. Volgens de standaard procedure kunnen ze nu drie dagen geen opvang krijgen. Daarna worden ze volgens de Belgische krant weer naar dezelfde locatie gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchtelingen weigeren opvang om ontbrekende luxe
Sluiten