Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jul 2015 / 10:14 uur

Tientallen tips, maar Ali Benhadi nog voortvluchtig

De binnengekomen tips ten spijt; Ali Benhadi is nog altijd voortvluchtig. De 23-jarige crimineel wist op dinsdag 14 juli uit een instelling in Den Dolder te ontsnappen. De politie in Amsterdam kreeg tientallen tips binnen, maar is Benhadi nog niet op het spoor.

Afgelopen dinsdag deed de politie een inval in een woning in Amsterdam-West, maar zonder het gewenste resultaat. Een woordvoerder van de politie zegt dat de voortvluchtige daar „niet meer” aanwezig was. Volgens de woordvoerder was bij de opsporingsinstanties concrete informatie aanwezig dat Benhadi zich daar wel ophield. „Je krijgt niet zomaar toestemming om met een arrestatieteam woningen in een woonwijk binnen te vallen”, aldus de zegsman.

West

Voor zijn detentie woonde Benhadi in Amsterdam-West. De politie denkt dat hij zich daar nu schuilhoudt, in de buurt van zijn vroegere sociale omgeving.

Lees ook: Agenten uitgescholden tijdens grote inval politie

Volgens de politie is Benhadi, die voor zijn vlucht in Zwolle een gevangenisstraf van drie jaar uitzat wegens geweldpleging en wapenbezit, vuurwapengevaarlijk. Ali is de broer van Anouar Benhadi, die in mei werd veroordeeld tot levenslang voor zijn rol bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen tips, maar Ali Benhadi nog voortvluchtig
Sluiten