Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 23 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Zwarte Cross 2015: de campings gevuld

,,Kom van die bank af, hey ho let’s go! Vandaag start de exodus naar het beloofde weiland.” Dat was de slogan van de Zwarte Cross donderdag, waarbij de eerste 20.000 festivalgangers de campings kwamen bevolken met beschilderde caravans, hete tentjes en soms monsterlijke racewagens en motoren.

In het zonnetje

De eerste biertjes smaakten goed in het zonnetje, voordat de organisatoren – de band Jovink & De Voederbietels – het festival zelf aftrapten. Zo’n 185.000 mensen betreden tot en met zondag het festivalterrein om te genieten van motorcross, kermis, bier, theater en optredens van onder meer Anouk, Flogging Molly, Katzenjammer, Miss Montreal, The Kooks en Normaal. Metro trok al vast de camping over.

Badderen met een goudvis

Zie hoofdfoto: met hun meegesmokkelde goudvis ‘Tante Rikie’ (naar de festivaldirectrice) badderde deze groep meiden uit Rietmolen en omstreken onder de felle zon. Hun auto waarmee de cross wordt gereden heet naar hun dorp: Rietmoulin Rouge.

Bart en zijn brommer

Bart uit Maasdijk is trots op zijn kleine voertuig waarmee hij meedoet aan de brommerklasse. ,,Hier heb ik wel een beetje werk aan gehad hoor”, meldt hij over zijn knetterende brommer die er donderdagmiddag nog blinkend uitzag.

Crosspaard van Troje

Het Paard van Troje bestaat ook in 2015 en komt van Team Zundert. Paul en Ton (met pet) zijn sinds november bezig geweest hun enorme houten paard te bouwen. Voor de festivalgangers hierbij de tip om goed op te letten: uit dit gevaarte met de naam Troy Story zouden wel eens motoren kunnen komen.

Blond Sensatjon

Deze stoere dames kunnen op de fiets naar de Zwarte Cross, maar zij kwamen donderdag per vrachtwagen. Stephanie uit Hummelo (links), Heleen uit De Heurne (midden) en Melissa uit Kilder zijn in hun vrachtwagen ook op de crossbaan te zien. De naam van hun voertuig is Blond Sensatjon.

Peter als Minion

,,Vorig jaar had ik al bedacht om deze keer als Minion te gaan en verdomd, nu is het plotseling een hit.” Peter uit Schaijk kan het mooi vertellen, maar opvallend is hij als het gele filmwezentje op de camping zeker.

Stilettomeiden met hakkûhbar

Hester uit Luttelgeest (achter het stuur), Gerdina uit Kuinre (links) en Janneke doen mee aan de stilettoklasse. Eerst rennen zij op hoge hakken, dan scheuren zij rond in hun hakkûhbar; juist, een auto met ingebouwde bar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.