Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 23 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Politiebond: Behandel schietende agent als verdachte

De voorzitter van de politiebond ACP vindt dat agenten die betrokken zijn geweest bij een schietincident, direct als verdachte moeten worden aangemerkt. Volgens Van de Kamp biedt een status van verdachte een agent meer rechtszekerheid. Dat meldt de NOS.

Vorige week diende een rechtszaak waarbij een Limburgse agent tot twee jaar cel werd veroordeeld omdat hij iemand in een vluchtauto zwaar had verwond. Donderdag staan twee agenten terecht die in 2013 een man doodschoten in een woonwijk in Rotterdam.

Getuige of verdachte

Van de Kamp stelt dat de rechtszaken voor veel onzekerheid hebben gezorgd onder politiemensen. Bij een status van verdachte zouden agenten volgens de voorzitter van de bond meer rechten hebben. Momenteel worden agenten na een incident vaak eerst als getuige gehoord. „Het is natuurlijk hard en niet de ideale oplossing, maar wel noodzakelijk om politiemensen veiligheid en rechtszekerheid te geven”, stelt hij.

Er zijn al eerder stemmen opgegaan voor deze maatregelen, maar tot nu toe wilden de minister van Veiligheid en Justitie en de korpschef van de politie er niet aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politiebond: Behandel schietende agent als verdachte
Sluiten