Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 25 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Vertrekhal Rotterdam ‘beste trouwlocatie’ van land

De Vertrekhal bij de Rotterdamse Lekhaven is op de website toptrouwlocaties.nl beoordeeld als beste trouwlocatie van Nederland. „Bizar’’, is de eerste reactie van eigenaar Peter Straver. „Tussen alle landhuizen en kastelen op de site zijn wij toch een vreemde eend in de bijt. Maar dit is te gek’’, zegt hij enthousiast.

Waardering

Door een recente, beslissende beoordeling van een pasgetrouwd paar laat De Vertrekhal concurrent Landgoed Huis de Voorst in Eefde (Gelderland), waarmee de locatie voorheen op een gedeelde eerste plek stond, met één tiende punt achter zich. Gemiddeld beoordelen bruidsparen die elkaar het jawoord geven in De Vertrekhal de locatie met een 9,7. „Die waardering is natuurlijk waar je het voor doet’’, aldus Straver.

Goed scorende trouwlocaties

De Vertrekhal is niet de enige goed scorende Rotterdamse trouwlocatie in de lijst van de website. Omdat het trouwseizoen in volle gang is, zet Metro de drie best beoordeelde trouwlocaties van de regio voor je op een rij.

1. De Vertrekhal

Deze multifunctionele, industriële locatie was vroeger een cruiseterminal en werd in eerste instantie alleen gebruikt voor zakelijke meetings. Maar omdat De Vertrekhal steeds vaker verzoeken kreeg voor trouwerijen, werd daarvoor een vergunning aangevraagd. Inmiddels weten zelfs bruidsparen uit Zeeland de locatie te vinden.


Foto: Van kaartjes tot kiekjes


Foto: Van kaartjes tot kiekjes

2. Eau Lounge

Eau Lounge, gelegen aan de Maas met aan de ene kant uitzicht op de Willemsbrug en aan de andere kant uitzicht op de Erasmusbrug, is de op één na beste trouwlocatie van Rotterdam en omstreken volgens de beoordelingen van Toptrouwlocaties. De Locatie met een terras op het water krijgt van de bruidsparen die er elkaar hun jawoord gaven een mooie 9,5.


Foto: Eau Lounge

3. St. Joris Doele Schiedam

De St. Joris Doele dateert uit 1743 en was het gebouw van de Schutterij van Schiedam. Het pand dat officieel geregistreerd staat als ‘Huis der Gemeente’ is gelegen in het historische hart van Schiedam en wordt beoordeeld met een 9,2.


Foto: Frederique Paardekooper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.