Thomas Stevens
Thomas Stevens Nieuws 3 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ook Nederlanders zoeken naar resten Kris en Lisanne

Ook drie Nederlandse experts gaan in Panama op zoek naar meer stoffelijke resten van de omgekomen meisjes Lisanne Froon en Kris Kremers.

Forensisch patholoog Frank van de Goot zei zaterdag bij de NOS dat hij en twee van zijn collega’s zich aansluiten bij het Panamese zoekteam dat later deze maand eveneens weer op zoektocht gaat. “Wij beginnen alvast, maar het gebeurt in overleg.”

Speurtocht door de jungle

Het Nederlandse drietal gaat begin komende week speuren in omgeving van Boquete, waar de meisjes verdwenen. De experts nemen lokale gidsen mee de jungle in waar eerder onder meer spullen en botresten van de meisjes werden gevonden. Wat hen is overkomen, is nooit duidelijk geworden.

Lees ook: Resten Kris Kremers officieel overgedragen

Volgens Van de Goot gaan de drie er niet naar toe om de zaak op te lossen. ,,Als we wat vinden dat zou kunnen wijzen op een misdrijf, dan documenteren wij dat en dragen het over aan de autoriteiten.”

Allerlaatste keer

Dinsdag werd bekend dat de Panamezen deze maand voor de allerlaatste keer zoeken naar resten van Lisanne en Kris. Dat gebeurt op verzoek van de families van de twee Nederlandse vrouwen en de Nederlandse ambassade. De drie Nederlandse experts staan ook in contact met de familie alsmede met het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut.

De twee jonge vrouwen verdwenen dit jaar spoorloos in de omgeving van Boquete.

Lees ook: Familie begraaft Lisanne Froon half jaar na verdwijning Panama

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.