Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 3 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Feest, maar ook balende buren in de Bijlmer

‘De grote prijzen vallen toch alleen maar in rijke buurten’, zo schreef Ingrid Rais afgelopen oktober in een boze brief aan de Postcode Loterij. Met de brief stopte ze haar deelname aan de loterij, ze won nooit iets. Nu, twee maanden later zijn zeven van haar buren miljonair en multimiljonair. De PotscodeKanjer van 43,7 miljoen viel op de eerste dag van het jaar in haar wijk: Gaasperdam in de Amsterdamse Bijlmer.

,,Wees voorzichtig met wat je zegt en denkt, dat blijkt maar weer”, zegt Rais. ,,Ik had duidelijk ongelijk. En daar heb ik nu behoorlijk spijt van.”

1107 LA

Met haar recente opzegging loopt Rais minstens 5.000 euro mis, maar tot haar opluchting had ze de miljoenen die haar buren een paar portiekwoningen verderop wonnen, toch niet gewonnen met haar postcode. De helft van de bijna 44 miljoen euro werd namelijk verdeeld over de winnende postcode 1107 met toegevoegde letters LA, maar de andere helft wordt dinsdag nog verdeeld over de postcode 1107, zonder de toegevoegde letters, de postcode van Rais. ,,Natuurlijk heb ik lopen mijmeren wat ik allemaal met dat geld had kunnen doen”, zegt Rais. ,,Maar toch ben ik heel blij dat de prijzen hier zijn gevallen. Dit geeft mensen in de Bijlmer die het niet allemaal heel breed hebben, de kans iets leuks te gaan doen wat ze anders niet hadden gekund. Dat gun ik al mijn buren.”

Balen

Buurman John Abdoelrahman in de winnende Steenderenstraat kan zijn balende gevoelens minder positief omschrijven. Zowel zijn onder- als bovenburen verkeren in feeststemming na het winnen van miljoenen, maar omdat Abdoelrahman geen lot had, gaat de miljoenenprijs aan hem voorbij. ,,Jarenlang heb ik met deze postcode 1107 LA meegespeeld. Maar het lot stond op naam van mijn ex-vrouw en toen zij vertrok, stopte zij ook de deelname”, zegt Abdoelrahman hoofdschuddend. ,,Ik heb er echt geen woorden voor hoe erg ik baal. Ik heb flink wat borrels moeten drinken om dit een beetje te vergeten.”

Appeltaart

Overbuurman Dirk van Erp die wel meespeelt, maar net niet de winnende letters voor de miljoenenklapper in zijn postcode heeft, kan zich er naar eigen zeggen met een beetje moeite wel bij neerleggen dat de miljoenen een paar meter verderop zijn gevallen. ,,Ach ik speel al 14 jaar mee en heb heerlijke appeltaart, mooie bloemen en een keer een bak ijs gewonnen. Iedereen heeft gelijke kansen.” Van Erp zal met zijn postcode dinsdag wel de beloofde minimale 5.000 euro winnen. ,,Ook geweldig toch?”, reageert hij met een ietwat geforceerde glimlach.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties