Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

India kiest eerste transgender burgemeester

Op 4 januari heeft Madhu Kinnar geschiedenis geschreven, door als eerste transgender in India verkozen te worden tot burgemeester. Madhu versloeg haar naaste concurrent Mahaveer Guruji met 4537 stemmen in de strijd om het burgemeesterschap van Raigarh. Dat meldt NDTV.

Vertrouwen

“Mensen hebben vertrouwen in mij getoond. Ik beschouw deze zege als liefde en zegeningen van mensen voor mij. Ik ga mijn uiterste best doen hun dromen te verwezenlijken”, aldus Kinnar na haar verkiezingszege.

Lees ook: Eerste homo-burgemeester Mexico: “Ik ben tegen het homohuwelijk”

Madhu rondde haar studie af en verdiende vervolgens geld door dans- en musicalacts op te voeren in treinen. “Ik heb maar zo’n 1000 euro van mijn inkomsten gespendeerd aan mijn campagne. Het was de publieke steun die me aanmoedigde de strijd voor het burgemeesterschap aan te gaan. En het was de publieke steun die ervoor heeft gezorgd dat ik als winnaar uit de bus ben gekomen.”

Nederlaag BJP

De congrespartij omschrijft de succesvolle kandidatuur van Madhu als “de nederlaag voor de BJP (de partij van concurrent Guruji) en niet de overwinning van Madhu”. “Mensen waren klaar met de corruptie binnen de BJP, vandaar dat ze voor Madhu stemden.”

De BJP heeft zich bij de nederlaag neergelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.