Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 27 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Stalen deuren met glas? Dit is de trend van dit moment

De wereld van interieurontwerp is altijd in beweging. Trends komen en gaan, maar sommige zijn zo vernieuwend en elegant dat ze blijven hangen. Een van die trends die momenteel veel aandacht krijgt, is die van stalen deur met glas.

Waarom is dit type deur zo populair en wat zijn de voordelen ervan? Lees snel verder.

Waarom kiezen voor stalen deuren?

Staal staat bekend om zijn duurzaamheid en kracht. Het biedt de beste langetermijnwaarde in de deur- en kozijnindustrie. In vergelijking met andere materialen zoals hout en aluminium, gaat staal langer mee, vereist het minder reparaties en is het steviger. Bovendien overtreft de natuurlijke sterkte van staal andere materialen op gebieden zoals veiligheid, brandwerendheid, geluidsreductie, vandalisme en hygiëne.

Natuurlijk licht en esthetiek

Een van de grootste voordelen van glazen deuren is dat ze natuurlijk licht binnenlaten. Dit kan je ruimte helderder en uitnodigend maken. Je bent hierdoor minder afhankelijk van kunstmatig licht. Bovendien zijn glazen deuren een populaire keuze voor moderne interieurstijlen. Ze geven een gevoel van openheid en ruimtelijkheid aan elke kamer.

Zijn stalen deuren volledig van staal gemaakt?

Nee, stalen deuren zijn vervaardigd uit sterk staal, maar ze zijn niet volledig gemaakt van massief staal. Een stalen deur bestaat uit een kern van polyurethaan of polystyreen, bedekt met een dunne laag staalmateriaal. Ze worden vaak gebruikt voor industriële en commerciële doeleinden.

Zijn stalen deuren ook veilig?

Stalen deuren kunnen meer kracht weerstaan en raken minder beschadigd door brand of water, dan de meeste andere type deuren. Bovendien zijn ze veiliger dan houten deuren. Ze zijn moeilijker te doorbreken en bieden een hoger beschermingsniveau. Daarnaast is het glas in een stalen voordeur dikker dan het glas dat in ramen wordt gebruikt, waardoor het moeilijker te breken is.

Hoe zit het met de isolatie?

Stalen deuren kunnen energiezuiniger zijn dan houten deuren. Kies hiervoor wel voor modellen met meerdere glaslagen, coatings met lage emissiviteit en voor een lage geleidbaarheid tussen de glasplaten. Zo weet je zeker dat jij de meest energiezuinige stalen deur koopt. Dit is uiteraard altijd te bespreken met de verkoper.

Een zeer goede investering voor de lange termijn

Stalen deuren zijn niet alleen een esthetische toevoeging aan een ruimte, ze zijn ook een investering in kwaliteit. Hun duurzaamheid en sterkte zorgen ervoor dat ze jarenlang meegaan, waardoor ze op de lange termijn vaak voordeliger zijn dan andere deurtypes.

Zo kies jij de stalen deur die past bij jouw behoeften

Bij het kiezen van een stalen deur is het essentieel om rekening te houden met zowel esthetiek als functionaliteit. Begin met het vaststellen van het doel van de deur: wil je meer licht in een ruimte brengen, of is privacy juist belangrijk? Kies voor een deur met glas voor meer licht en een open uitstraling, of een solide stalen deur voor meer privacy. Overweeg ook het onderhoud; stalen deuren kunnen roestgevoelig zijn, dus een goede afwerking en regelmatig onderhoud zijn cruciaal. Tot slot, zorg dat de stijl van de deur aansluit bij de rest van je interieur.

Een stalen deur met glas op maat: een verrijking van jouw interieur

Een stalen deur met glas is meer dan slechts een toegangspunt; het is een statement van design en vakmanschap. Op maat gemaakte stalen deuren met glas bieden een unieke gelegenheid om jouw persoonlijke stijl en de architectuur van de ruimte te verweven in één samenhangend ontwerp. Door het slanke profiel van het staal in combinatie met het transparante glas, wordt er een naadloze overgang tussen ruimtes gecreëerd, waardoor zowel openheid als luchtigheid ontstaat. Bovendien kan door het gebruik van speciaal glas, zoals getint of gefrosted, de mate van privacy en lichtinval nauwkeurig worden aangepast. Meer weten? Bekijk dan ook zeker deze website.

Jong en Ondernemend: twintigers richten zich met muziekboek op mensen met dementie

In samenwerking met Steellife

Reacties