Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Zere voeten voorkomen? Maak gebruik van deze tips

Veel Nederlanders hebben iedere dag opnieuw last van hun zere voeten. De oorzaken hiervan lopen uiteen, maar wel staat vast dat dit op termijn enorm vervelend kan zijn. Gelukkig zijn er meer dan genoeg dingen die je kunt doen om pijnlijke voeten te voorkomen.

Welke manieren dit zijn, wordt duidelijk in dit blogartikel. Lees dan ook snel verder, zodat jij nooit meer last van je voeten zult ervaren.

Zorg voor de juiste schoenen

Iedereen heeft andere voeten. Dit betekent dat bepaalde schoenen bij jou tot klachten kunnen leiden, terwijl dit bij de ander niet het geval is. Natuurlijk kan het vervelend zijn om tot de conclusie te moeten komen dat net dat ene paar schoenen niet goed bij de vorm van je voeten past. In dit geval kun je ook kunnen proberen om inlegzolen te dragen. Wanneer dit ook niet werkt, moet je op zoek gaan naar een nieuw paar schoenen. In dit geval is het dan ook verstandig om te achterhalen wat voor soort schoenen het beste bij je voeten passen. Ga langs bij een schoenenzaak bij je in de buurt. Daar kunnen ze je hier vast meer over vertellen.

Maak je wandelingen niet te lang

Wanneer je al een geruime tijd kampt met pijnlijke voeten, wordt aangeraden om de duur van je wandelingen te beperken. Doe dit vooral wanneer je merkt dat de klachten pas na enige tijd optreden. Een goede optie is om in dit geval meerdere wandelingen per dag te maken, zodat je uiteindelijk toch aan de aanbevolen tienduizend stappen per dag komt.

Koop wandelschoenen

Er zijn meer dan genoeg schoenen verkrijgbaar die specifiek zijn ontworpen voor het maken van wandelingen. Door de unieke vorm van deze schoenen, zullen deze je voeten perfect ondersteunen. Daardoor kun je mogelijk een einde maken aan je klachten.

Achterhaal de oorzaak van je klachten

Een andere belangrijke tip is om te achterhalen waar je klachten nu precies vandaan komen. Soms kunnen deze klachten inderdaad ontstaan door verkeerde schoenen, maar soms moet de oorzaak van je klachten niet bij je voeten of schoenen worden gezocht. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je een verkeerde lichaamshouding aanneemt tijdens het wandelen. Dit kan bijvoorbeeld doordat je lichaam een verkeerde houding wil compenseren, waardoor er meer druk op je voeten ontstaat. Ga zo nodig naar een fysiotherapeut of de huisarts wanneer je klachten blijven voortduren.

Doe rek- en strekoefeningen

Wat ook raadzaam is, is om voor een wandeling je voeten, benen en andere delen van je lichaam te rekken en te strekken. Hierdoor warm je je spieren alvast op, waardoor je de mogelijkheid op klachten kunt beperken. Vaak is enkele minuten strekken al ruim voldoende en ga je zeker merken dat je klachten zullen afnemen.

Pijnlijke voeten komen dus voor bij een grote groep Nederlanders. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om je klachten te beperken. Hopelijk heb je door dit blogartikel tips gevonden die een einde kunnen maken aan jouw klachten.

In samenwerking met Molders Media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.