Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & Carrière 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

We deden massaal belastingaangifte op de eerste dag

Voor de één een (rot)klusje dat het liefst zo lang mogelijk wordt uitgesteld, voor de ander iets wat zo snel mogelijk moet worden gefikst: de belastingaangifte doen.

Een recordaantal mensen hoorde donderdag 1 maart – de eerste dag dat de belastingaangifte over het afgelopen jaar weer kon worden ingevuld – bij die laatste groep. Maar liefst 400.000 mensen deden donderdag namelijk hun aangifte. Nog nooit eerder registreerde de Belastingdienst op de eerste dag zo veel aangiftes.

Binnen een uur klaar

Ruim vier op de vijf mensen die belastingaangifte moet doen, vindt het fijn dat veel gegevens voor particulieren al door de fiscus zijn ingevuld. Daardoor is iets meer dan de helft van de belastingplichtigen binnen een uur klaar met de aangifte.

Mensen deden massaal belastingaangifte op eerste dag
Nooit eerder registreerde de Belastingdienst op 1 maart zo veel aangiftes. Foto: Pexels

Wel blijkt dat 42 procent van de mensen meer opziet tegen de belastingaangifte wanneer er iets belangrijks is veranderd in hun persoonlijke situatie, zoals samenwonen, een huis kopen of een scheiding.

1 mei

Dit jaar kregen bijna 8 miljoen mensen een uitnodiging om aangifte te doen. Aangifte kun je doen tot uiterlijk 1 mei. Doe je het voor 1 april, dan krijg je uiterlijk drie maanden later te horen of je geld terugkrijgt of dat je moet betalen. Doe je de aangifte na die datum, dan hoor je het uiterlijk 1 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.