Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 2 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Brabantse inbreker belt 112 vanwege ‘inbraak’

De Brabantse politie heeft donderdagnacht een wel heel opvallend telefoontje binnengekregen. Een inbreker belde de meldkamer omdat er bij hem werd ingebroken, maar de meldkamer moest hem teleurstellen. De ‘inbrekers’ die op de deur stonden te bonken waren agenten.

Een paar uur eerder stal de beller zelf een iPad uit een auto in Breda, schrijft Omroep Brabant. De eigenaar van de auto en de tablet ontdekte ‘s nachts dat zijn ruitje was ingetikt en de iPad weg was. Maar gelukkig had deze slimme eigenaar een app op zijn iPad staan waarmee de locatie kon worden bepaald. Hij maakte een melding bij de politie en zij volgden het signaal.

Speurtocht

Heel lang duurde de moderne speurtocht niet, want de gestolen iPad werd in een appartementencomplex iets verderop in de wijk teruggevonden. Eenmaal in het trappenhuis van dit complex kon de politie een alarm op het apparaat af laten gaan. Hierdoor wisten ze precies bij welk huis ze moesten aanbellen om de gestolen tablet terug te vinden.

De bewoner van dit pand vertelde de agenten dat hij de iPad slechts een paar uur eerder voor twintig euro van iemand had gekocht. De man werd vervolgens aangehouden voor diefstal of heling en hij vertelde wie hem het apparaat had aangeboden. Dit bleek een bekende van de politie.

Inbrekers

De agenten die nu toch al lekker onderweg waren, brachten ook deze man een bezoekje. De man had daar alleen niet zo’n zin in en deed de deur niet open. Agenten bleven aankloppen, maar kregen geen gehoor. De dief belde ondertussen vanuit zijn huis het alarmnummer om te melden dat er bij hem werd ingebroken. De agent in de meldkamer vertelde de man echter dat de politie aan zijn deur stond.

De auto-inbreker deed zijn deur open en werd ook aangehouden. De eigenaar van de iPad heeft zijn apparaat in dezelfde nacht als de diefstal nog teruggekregen. Agenten adviseren iedereen dan ook zo’n track-and-trace-app te installeren. Het levert je soms je geliefde stukje technologie en een goed verhaal op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.