Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 2 mrt 2018 / 09:34 uur

Beatty en Dunaway reiken na blunder weer Oscar uit

Het mag wel gerekend worden tot een van de grootste blunders in de geschiedenis van the Academy Awards: de uitreiking van de Oscar voor beste film vorig jaar. De presentatoren mogen het nog eens proberen.

Weet je het nog? Hollywoodvedetten Faye Dunaway en Warren Beatty die de meest prestigieuze prijs van de avond uitreikten. Beatty – toen al enigszins in verwarring – noemde La La Land als winnaar. Toen de makers van de film hun bedankjes aan het uitdelen waren, kwam La La Land-producer Jordan Horowitz erachter dat er iets mis was gegaan.

„Guys, I’m sorry. There’s a mistake. Moonlight, you guys won Best Picture. This is not a joke. I’m afraid they read the wrong thing”, aldus Horowitz, waarna de makers van Moonlight het podium betraden.

Verkeerde envelop

Warren Beatty legde nog even snel uit wat er op de kaart in zijn envelop stond. „I opened the envelop and it said Emma Stone, La La Land.” Beatty en Dunaway hadden de verkeerde envelop in handen gekregen, namelijk die voor Beste Actrice. Deze fout lag bij de accountants die de uitreikers de enveloppen geven.

Nu krijgen Beatty en Dunaway nogmaals de kans om een Oscar uit te reiken, weet roddelwebsite TMZ. Ze zijn gespot bij de voorbereidingen van de show, waarbij Beatty nog grappen zou hebben gemaakt over de blunder van vorig jaar.

De Oscars worden in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart uitgereikt, de presentatie is in handen van Jimmy Kimmel.

Volgens TMZ mogen Beatty en Dunaway wederom de prijs voor Beste Film uitreiken. De kanshebbers dit jaar zijn Call Me By Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Beatty en Dunaway reiken na blunder weer Oscar uit
Sluiten