Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Geld & carrière 9 dec 2017 / 11:00 uur

Australiërs vervelen zich een dag per week op werk

Verveel jij je weleens op het werk? Uit onderzoek van het recruitmentbureau Robert Half blijkt dat werknemers in Nederland zich gemiddeld 8 procent van hun tijd vervelen. Bij een 40-urige werkweek betekent dit dat werknemers drie uur per week niet gefocust zijn op hun werk.

Dat klinkt misschien veel, maar als je het vergelijkt met andere landen, dan doen wij het best goed. Australiërs vervelen zich namelijk 19 procent van hun tijd. Dat betekent dat zij zich wekelijks één volle werkdag per week vervelen.

Tekort aan diversiteit

Volgens de ondervraagde managers is de grootste reden voor verveling een tekort aan diversiteit in de werkzaamheden. „Terugkomende verveling is vaak een slecht teken", vertelt Ricardo van Popering, Senior Business Manager bij Robert Half Nederland. „Het kan voor een werknemer een gevolg zijn van het gevoel dat zijn talent en vaardigheden niet volledig aansluiten op de functie.”

Bron: Giphy

Werknemers die zich te vaak vervelen kunnen tekenen gaan vertonen van een bore-out, zegt Van Popering. „Dat is net zo gevaarlijk als een burn-out. Werkgevers moeten daarom steeds in gedachten houden dat een betrokken werknemer een gelukkige werknemer is, en die zijn natuurlijk een stuk productiever.”

Ambitie

Om een bore-out te voorkomen is het belangrijk na te gaan wat je talenten en ambities zijn. „Een werknemer die het gevoel heeft dat hij zich actief kan ontwikkelen, is automatisch meer gedreven om te verbeteren."

Verder is het goed om te kijken naar je carrièredoelen en kan het geen kwaad om af en toe een blik op de toekomst te werpen. „Dat werkt vaak bemoedigend."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australiërs vervelen zich een dag per week op werk
Sluiten