Metro
Metro Eten & drinken 26 mei 2020 / 19:51 uur

Pech shopliefhebber: groothandels niet meer open voor iedereen

De horeca gaat weer open. Groothandels die de afgelopen weken hun deuren hadden geopend voor de normale consument, sluiten die nu weer.

Het betekende voor boodschappenliefhebbers de afgelopen twee maanden een klein, of juist groot winkelparadijs. Behalve bij de vertrouwde supermarkten, kon nu ook worden geshopt bij onder meer de Makro en Sligro, waar een heel nieuw scala aan food, XL-verpakkingen en andere artikelen voor hen ontwaarde. Maar dat komt nu weer tot een einde.

View this post on Instagram

Ik heb niet veel nodig #jamoniberico #grootsgenieten #twente #uitje #sligro #sluitje #weekendhoogtepunt #filter #gingham 🐷🌰

A post shared by Iris Hermans (@irishermans1) on

 Groothandels voor horeca

Nu de horeca per 1 juni weer opengaat, neemt de druk op supermarkten af omdat er weer meer buiten de deur kan worden gegeten, stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Daarmee is de maatregel volgens de branchevereniging niet meer nodig.

Voedselwarenhuizen

De Nederlandse voedselwarenhuizen waren sinds 19 maart open voor consumenten. De druk op supermarkten werd toen als te groot gezien waardoor het lastig was om 1,5 meter afstand te houden. Door ook de groothandels, die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor pashouders, open te stellen, moest dat worden opgelost.

Sligro ziet ondertussen dat de inkopen door de horeca licht toenemen. Het gaat volgens de groothandel nog niet hard omdat lang niet alle hotels, restaurants en cafés op 1 juni opengaan. Voor velen is de beperkende voorwaarde van 1,5 meter afstand en een limiet van maximaal 30 gasten een te grote financiële uitdaging.

Verse producten groothandels

Daarnaast is het inkopen van verse producten voor bedrijven die wel opengaan op dit moment nog te vroeg. Sligro verwacht dat de omzet uit de horeca de komende tijd geleidelijk zal toenemen.

Branchegenoot Makro vindt het jammer, maar ook begrijpelijk dat consumenten vanaf 1 juni niet meer bij de groothandels inkopen mogen doen. De groothandel kreeg de afgelopen tijd veel mensen over de vloer die geen pashouders zijn. Deze nieuwe klanten maakten voor een deel de door de sluiting van de horeca weggevallen inkomsten goed. Makro wil nog geen uitspraken doen over hoe de omzet zich na 1 juni zal ontwikkelen. Concurrent Hanos was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pech shopliefhebber: groothandels niet meer open voor iedereen
Sluiten