Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Eten & drinken 31 okt 2017 / 13:00 uur

Corona komt met cannabis-drankjes

Terwijl nog elke keer worstelen met kiezen uit de dagelijks groeiende speciaalbier-kaart, gaat de productie van nieuwe alcoholische versnaperingen gewoon door. De keuze wordt nog moeilijker met een nieuwe alcoholische versnapering van de fabrikant van Corona: die komt namelijk met een cannabis infused drankje.

Vanzelfsprekend

Constellation Brands is de eigenaar van Corona en heeft bijna 200 miljoen dollar geïnvesteerd in de productie van het nieuwe drankje. CEO van het bedrijf, Rob Sands, laat weten dat het een vrij vanzelfsprekende keuze is als je het vanuit bedrijfsperspectief bekijkt.

Dan doelt hij voornamelijk op de Amerikaanse markt: in steeds meer staten wordt wiet legaal. Steeds meer bedrijven in het land focussen zich op de wietmarkt en vooral ook de productie van nieuwe wietproducten. „Ons bedrijf is zo’n succes omdat we al vroeg meegaan met de trends die onze consumenten waarderen. Dit is een nieuwe stap in die richting”, zegt hij volgens Metro UK.

Overal legaal

Sands voorspelt dat het gebruik van wiet binnenkort overal in Amerika legaal zal zijn. Geen slechte keuze om het nieuwe drankje op de markt te brengen, als je het vanuit dat perspectief bekijkt. Maar voor nu kan hij het nog niet overal verkopen. De verkoop zal dan ook vooral net over de grens bij Canada plaatsvinden. Mocht je graag willen proeven, dan kun je nog even sparen voor een vliegticket: pas in 2019 staat het drankje voor consumentenverkoop op de planning.

Ook als je naar de cijfers in Amerika kijkt is het niet gek dat de focus niet ligt op alcohol maat op cannabis. Millennials aan de overkant van de zee drinken namelijk steeds minder. Wel stijgt het gebruik van wiet juist enorm.

John Mayer

Niet alleen millennials laten de drank massaal staan. Ook John Mayer koos er een jaar geleden voor om de alcohol even te laten voor wat het is. Op 24 oktober liet hij op Twitter weten dat hij een jaar lang geen druppel gehad heeft. „Ik schrijf dit omdat ik wil dat iedereen weet dat ‘nu is het genoeg’ een optie is.”

In Rolling Stone magazine vertelde hij dat zijn vervanger ook cannabis is. „De kwaliteit van leven is echt vooruit gegaan. Drinken is fucking oplichterij. Hoeveel is genoeg? Elke keer als ik dronk, zocht ik naar de juiste hoeveelheid. Het voelt altijd verkeerd voor me. Het voelde alsof ik altijd te ver ging. Het begon met twee, dan zouden het er drie worden en inmiddels zat je dan al op vier.” Aan de New York Times laat hij weten dat hij naast therapie ook langzaam de cannabis levensstijl begint te omarmen. Wél met een slag om de arm, natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Corona komt met cannabis-drankjes
Sluiten