Jasper Kars
Jasper Kars Eten & drinken 29 sep 2017 / 13:38 uur

#WereldKoffieDag: 5 manieren om koffie te brouwen

Het is #WereldKoffieDag vandaag en dat betekent dat we nog maar een lekker bakkie drinken. Wij Nederlanders drinken sowieso veel koffie, volgens onderzoek zelfs het meeste aantal kopjes koffie per persoon per dag. Reden genoeg dus om 5 manieren voor je op een rijtje te zetten om zelf thuis je lekkerste kopje verse koffie te maken. En nee, Senseo of Nespresso tellen niet mee.

https://twitter.com/TheMellow_6211/status/913686533227528195

Percolator

Deze old-school manier van koffiezetten zorgt sowieso voor een sterke bak koffie, maar het is niet niet per se goed voor je prijzige bonen. Het probleem met de meeste percolators is dat je per ongeluk de koffie kan laten koken. Goed als je thee wilt zetten misschien, maar een té bittere bak met koffie is ook alles behalve lekker. Enige ervaring en voorzichtigheid zijn dan ook geboden bij deze traditionele manier van koffie brouwen.

#WereldKoffieDag: 5 manieren om koffie te brouwen
Een old-school Percolator (Foto: ColourBox)

Vacuüm koffiemaker

Alleen al kijken naar de vacuüm koffiemaker is een genot. De manier waarop deze koffiemaker de koffie brouwt bezorgt de echte koffieliefhebber watertanden. De koffiesmaak die het wondere apparaat produceert is zacht en bevat niet heel veel cafeïne. Als je op zoek bent naar een cafeïneshot kun je dus beter gaan voor een andere manier van koffie brouwen.

Technivorm

Het is wel een ferme unit en goedkoop is die zeker niet, maar dan heb je ook wat. Het resultaat: een volle kop koffie die je de hele dag door kan blijven drinken.

De cafetière

De cafetière, ook wel de French Press genoemd, is een populaire manier van koffiezetten over heel de wereld. Door de volle en toegankelijke smaak is het net of je een kopje koffie bij Starbucks drinkt. Kijken of je het verschil proeft.

#WereldKoffieDag: 5 manieren om koffie te brouwen
De cafetière, ook wel de French Press genoemd (Foto: ColourBox)

Chemex

Misschien zijn het de filters, die speciaal door Chemex zijn gemaakt om een mooie kop te maken of misschien is het de geniale dokter die de koffiemaker bedacht. Hoe dan ook, met de stijlvolle Chemex kun je zelf een verrukkelijke koffie brouwen. Sterk en niet te bitter, eigenlijk precies zoals koffie zou moeten smaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#WereldKoffieDag: 5 manieren om koffie te brouwen
Sluiten