Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 14 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Deze mooie flessen maken een goed kerstcadeau

Met een goed kerstcadeau op de proppen komen is zo makkelijk nog niet. Je slaat in ieder geval nooit de plank mis met een goede fles drank. Mits diegene drinkt, natuurlijk.

Onder het mom van ‘dat komt toch altijd wel op’, is een fles geven een prima idee. Zeker nu de Nederlandse drankindustrie flink in beweging is. Nieuwe, hippe merken schieten als paddenstoelen uit de grond. De flessen worden er ook steeds mooier op. Strik eromheen, klaar is Kees.

Daarnaast komen ook heel wat drankgiganten deze maand met een speciale kerst- en/of wintereditie. Tijd om de mooiste weggeefflessen op een rij te zetten.

1. The Stillery speltvodka
De Amsterdamse Robin F. Karels en Pascal Peeters zitten achter deze nieuwe vodka met prachtig label. Door de toevoeging van dinklewheat (ofwel spelt), proef je tonen van marsepein en witte chocolade.
70 cl / €37,50

2. Jinzu
Eens een andere gin dan een Hendrick’s of Bombay Saffire: Jinzu is een bijzondere gin die gedestilleerd is met sake en kersbloemen. Lekker Japans, dus! Fijne tonic erbij, lychee erin. Niets meer aan doen.
70 cl / €44,99

3. Johnnie Walker
Johnnie Walker komt met een speciale limited winter edition voor de aankomende feestdagen. Een topcadeau voor de veeleisende Schotse whiskydrinker in een extra feestelijke verpakking.
70 cl / €134,95

4. Bobby’s
Met een onweerstaanbare fles wint Bobby’s gin uit Schiedam steeds meer terrein. De fles is een vrije interpretatie op de oude kruik waar vroeger jenever inzat.
70 cl / €38,99

5. JAJEM
Piepjong jenevermerk uit Amsterdam. Met ingrediënten als vlierbloesem, citroengras en hibiscus is JAJEM een frisse jongen onder de jonge jenevers. Drink ‘m het liefst ijskoud, of samen met een biertje voor een (flinke) kopstoot.
70 cl / €24,50

6. Save the Queen gin
Een zachte gin gemaakt met honing uit Gent. Honing bij gin? Jazeker, twee jonge Vlaamse imkers uit Aalst kwamen op het idee en het bleek een doorslaand succes. Drink ‘m puur óf met een lichte tonic.
50 cl / €39,90

7. Hierbas de las Dunas
Proef Zeeland! Hierbas de las Dunas is een destillaat van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen bij Cadzand. Van zeekraal tot rucola, van de takken en bessen van de duindoorn tot rozen van de rozenbottelstruiken en van zeevenkel tot tijm. Plus mooie verpakking: win-win.
50 cl / €32,50

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.