Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 14 dec 2016 / 14:18 uur

Jongensnaam met een B gezocht voor dit hooglandertje

Natuurorganisatie Zuid-Hollands Landschap heeft een namenwedstrijd op touw gezet om een Schots hooglanderkalfje te voorzien van een originele naam. Hij is een van de twee kalfjes die begin deze maand zijn geboren op het Eiland van Brienenoord, maar heeft als enige nog geen naam.

„Dat kan natuurlijk niet. Daarom zoeken we naar de leukste jongensnaam met een B. Het is namelijk gebruikelijk om het kalfje een naam mee te geven met dezelfde beginletter als de naam van de moeder”, aldus de organisatie op de website. De moeder van het nu nog naamloze stiertje heet Britta.

Kraamvisite

Wie de allerleukste naam verzint, mag mee op kraamvisite en wordt beloond met een exclusieve excursie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongensnaam met een B gezocht voor dit hooglandertje
Sluiten