Richard Otto
Richard Otto Podcasts 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Laurens Vreekamp

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Laurens Vreekamp

Laurens Vreekamp is design thinker en werkt met kunstmatige intelligentie. Hij werkte tot voor kort als News Lab Teaching Fellow bij Google en is voormalig Docent van het Jaar aan de Hogeschool Utrecht. Hij is mentor bij het Accelerator Programma van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, en host van de Youtube Live show Future Journalism Today waarin hij innovators in journalistiek uit Europa interviewt. Als researcher, docent en designer werkte hij met onder meer met RTL Nieuws, Nu.nl, FD, MindShakes, Het Parool en de KRO-NCRV. Binnenkort brengt hij zijn eerste boek The art of AI uit.

De vijf podcast-tips van Laurens Vreekamp

1. NRC Vandaag

Voor mij is de podcast NRC Vandaag een ideale start van de dag. Tijdens corona liep ik tijdens het thuiswerken altijd een rondje buiten en was ik in 20 minuten op de hoogte van het belangrijke nieuws.

2. De Rode Lantaarn

Het lijken was studentikoze podcastmakers, maar ze hebben wel enorme kennis in huis op het gebied van wielerinformatie. Musthave voor alle liefhebbers van de wielersport!

3. De Dienst

De Dienst is een zesdelige podcastserie van en over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Liesbeth Rasker kruipt in de huid van een nieuwe medewerker van de AIVD. Ze stelt alle vragen die je als luisteraar ook zal hebben. Hiermee weet ze ook echt de luisteraars te betrekken bij een onderwerp, waar de meesten weinig van weten.

4. Schokvast

De podcast van Mark Schoones en Joris van Heukelom is interessant voor iedereen in de creatieve industrie, die bezig is met op het vlak van technologie, innovatie, marketing en media. De hosts hebben ieder hun eigen stijl en dat brengt een bijzonder dynamiek tussen het duo.

5. Nemo Kennislink

Een mooie podcast met allerlei interessante onderwerpen over techniek, maar ook de wetenschap achter het nieuws. Nemo staat bij de meeste mensen vooral bekend om haar wetenschappelijk instituut gericht op kinderen, maar deze podcast is juist bedoeld voor volwassenen.

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Lucas Boon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.