Richard Otto
Richard Otto Podcasts 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Lucas Boon

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Lucas Boon.

Lucas Boon (35) is journalist bij Adformatie, waar hij schrijft over de ‘altijd spannende en vernieuwende’ reclamewereld. Ook schrijft hij als freelancer over tv-gerelateerde zaken voor Veronica Superguide. Als nieuwsjager en interviewer op het snijvlak van marketing en populaire cultuur is hij naar eigen zeggen op z’n best.

De vijf podcast-tips van Lucas Boon:

1. Rookworst

Must hear voor iedere hiphopliefhebber. Presentator Hef, tevens artiestenmanager bij Top Notch, is een character en weet een fijne sfeer neer te zetten. De onderwerpen schieten uiteen van platendeals, taakstraf en ‘vip vliegen’. Ook interessante kost voor wie grip wil krijgen op de soms ongrijpbare jongerencultuur.

2. CMO Studio

Als reclamejournalist mag ik zelf ook wel reclame maken toch? In CMO Studio van Adformatie doen gezaghebbende marketingbazen exclusief en op persoonlijke wijze hun customer journey uit de doeken. Heineken, Dopper, Tony’s Chocolonely; alle grote merken komen voorbij.

3. Vad3r

Pepijn Lanen is een druk baasje dat naast rapper en schrijver ook een prima interviewer blijkt te zijn. Ik ben zelf net vader geworden, dan is het extra leuk en herkenbaar om Lanen en zijn ogenschijnlijk stoere matties te horen babbelen over hun onzekerheden rondom het vaderschap.

4. Weer een dag

Iedereen is druk, ik ook. Om het nieuws volledig bij te houden is simpelweg onmogelijk, maar gelukkig biedt Weer een dag uitkomst – vooral omdat ‘ie met 12 minuten zo lekker kort is. Bovendien is de dynamiek tussen Van Roosmalen en Groenteman bij vlagen hilarisch en niet onbelangrijk: ze hebben een prettige stem om naar te luisteren.

5. Zelfspodcast

Twee haantjes die elkaar de maat nemen over van alles en nog wat. Lachen, alsof je met je vrienden in de kroeg staat. Helemaal leuk als meningenmachine Schimmelpenninck op stoom komt en zijn bestie Jaap wel even uitlegt hoe de wereld in elkaar steekt. Fijne combinatie van nice & need to know.

Deze zomer op een festival werken? Ze hebben je hard nodig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 podcast-tips van… Lucas Boon
Sluiten