Richard Otto
Richard Otto Podcasts 24 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Ken je deze podcasts al? #45 Online Radio Awards

Wekelijks komen er nieuwe podcasts uit. Ter inspiratie selecteert Richard Otto van vakmediaplatform Spreekbuis.nl daarom iedere week vijf luisterwaardige podcasts. Met vandaag: de vijf genomineerde podcasts voor de Online Radio Awards 2020.

1. De Krokante Leesmap

In deze BNNVARA-podcastserie nemen journalist Marcel van Roosmalen, radiopresentator Roelof de Vries en 3FM-producer Noortje Veldhuizen iedere aflevering op ludieke wijze de bladen door. De besproken tijdschriften uit de leesmap over bijvoorbeeld trouwen, astrologie of ouderdom zijn goede ingrediënten voor komische gesprekken.

2. Duister de Podcast

In deze podcast nemen hosts Daphne en Kimberly je mee in de duistere wereld van true crime en paranormale zaken.

3. Gewoon Homo

Twee beste vrienden Barry en Danny praten iedere aflevering een half uur over hoe het is om ‘Gewoon Homo’ te zijn. Met onderwerpen zoals het belang van de Pride, homoseksualiteit en geloof, uiterlijk en hun coming out.

4. Man Man Man, de podcast

Bas Louissen (Radio 538), Chris Bergström en Domien Verschuuren (beiden Qmusic) bespreken wekelijks aan de keukentafel op humoristische wijze diverse mannen-onderwerpen. Door het enorme succes van deze podcast hebben zij onder deze titel ook een succesvolle theatertour, een biermerk, boek en kledinglijn opgezet.

5. Zelfspodcast

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) hun leven en de wereld door. Twee dertigers met carrières in de media en Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Twee maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp en vele zijpaadjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.