Metro
Metro Muziek 2 nov 2020 / 12:39 uur

Eentonig kinderliedje Baby Shark stoot Despacito van YouTube-troon

Je kunt het je bijna niet voorstellen als je de eenvoudige clip ziet en het liedje, waar alles tot in den treuren wordt herhaald („Doo doo doo doo doo doo”), hoort. Maar deze video is nu dus de best bekeken video, en dat is wereldnieuws.

De video van het Zuid-Koreaanse kinderliedje Baby Shark is sinds vandaag de meest bekeken video op YouTube met meer dan 7 miljard views. Het neemt die positie over van het liedje Despacito. Al voelt het wel een beetje als appels en peren vergelijken.

 

Baby Shark

Vanmorgen ging Baby Shark van productiemaatschappij Pinkfong de hit van Luis Fonsi en Daddy Yankee voorbij. Het originele nummer van Pinkfong is in het Zuid-Koreaans, maar gebaseerd op Amerikaanse liedjes. De populaire versie is in het Engels gezongen. Het nummer begon als een kindersensatie, maar is nu ook bekend en populair onder volwassenen.

Maar het is net als met koriander. Je houdt ervan, of niet. Het aantal duimpjes omhoog op YouTube is dan wel 22 miljoen, maar daar staan wel tien miljoen duimen naar beneden tegenover. Oordeel zelf.

Tijdens de coronacrisis is er een nieuwe variant van het nummer gekomen met de titel Wash Your Hands. Daarin wordt kinderen geleerd om hun handen goed te wassen tijdens de coronacrisis.

Voor Despacito waren de nummers Shape Of You van Ed Sheeran en See You Again van Wiz Khalifa en Charlie Puth de populairste YouTubevideo’s.

Lees ook: Trumps campagneleider haalt uit naar Gaga, haar fans reageren met ‘Scheisse-songtekst’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eentonig kinderliedje Baby Shark stoot Despacito van YouTube-troon
Sluiten