Metro
Metro Binnenland 2 nov 2020 / 11:36 uur

Opnieuw verdachte aangehouden ‘afgrijselijke en monsterlijke mishandeling’ Arnhem

De politie heeft opnieuw een minderjarige jongen uit Arnhem opgepakt wegens betrokkenheid bij de fatale mishandeling op woensdagavond van een 73-jarige inwoner van die stad. De jongen is zondagavond aangehouden, meldt de politie vandaag.

Een van de andere verdachten, een minderjarige jongen uit Westervoort, is zondagavond op vrije voeten gesteld. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak. In totaal zitten nog zes verdachten vast, van wie er vijf minderjarig zijn. Drie van hen zijn vrijdag voorgeleid en blijven langer vastzitten. Twee verdachten krijgen vandaag te horen of ze langer vast blijven zitten of niet. Later deze week wordt de laatste aangehouden verdachte voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Lees ook: Meesterscout, Cruijffs rechterhand en ‘prachtkerel’ Tonny Bruins Slot overleden

Monsterlijke mishandeling

De politie, die met 25 rechercheurs aan de zaak werkt, kan nog geen verdere informatie geven over de precieze toedracht van de mishandeling. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem noemde de mishandeling „afgrijselijk en monsterlijk”.

Ook in de homoscene in Arnhem is geschrokken gereageerd op zijn overlijden. Jan Kruitwagen was daar een graag geziene gast en kwam geregeld over de vloer bij het ouderencafé van het COC in Arnhem. Op social media wordt al dagen druk gespeculeerd over de toedracht van de mishandeling en over de afkomst van de daders.

Lees ook: Tienerdaders riepen ‘YouTube YouTube’, mensen reageren: #ongelooflijksmerigtuig

Leraar Jan Arnhem

Oud-leerlingen van de 73-jarige Jan Kruitwagen, het slachtoffer van de fatale mishandeling, zijn een doneeractie begonnen, schreef De Telegraaf eerder. Met het ingezamelde geld willen ze hem ter nagedachtenis een bloemenhulde brengen. Kruitwagen was tot zijn pensioen leraar Economie en Groepsleider aan het Arentheem College in Velp.

Het streefbedrag was driehonderd euro, rond het middaguur was zaterdag meer dan dertienhonderd euro ingezameld. „Wanneer zinloos geweld iemand uit het leven rukt, die nog vol in de bloei van zijn leven stond, is deze inzamelingsactie het minste wat we kunnen doen”, schrijven de initiatiefnemers op de site van ’doneeractie’. 

De teller staat nu bijna op 3000 euro en veel berichten worden geplaatst. „Geen plaats voor haat. Het is onvergeeflijk wat ze met jou hebben gedaan. Ik kende je niet maar je was zeer geliefd. De beste docenten worden nooit vergeten en gaan generaties mee”, schrijft iemand en een oud-leerling: „Lieve meneer kruitwagen. Rust zacht. Ik zag u vorig jaar nog. Allebei op onze fiets. U herkende mij als oud-leerling en vroeg hoe het met mij ging. Rust zacht, woorden schieten tekort.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw verdachte aangehouden ‘afgrijselijke en monsterlijke mishandeling’ Arnhem
Sluiten