Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 25 apr 2020 / 17:14 uur

Post Malone haalt 2,5 miljoen euro op met Nirvana-covers

Post Malone heeft wel een zeer geslaagd benefietconcert gehad. Tijdens een livestream van 75 minuten haalde hij ruim 2,7 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) op.

De artiest speelde voor het coronaconcert niet iets van zijn eigen materiaal. Er was een duidelijk thema: Nirvana-covers. Klassiekers als Come as You AreIn Bloom en Lithium kwamen voorbij.

Nirvana-fan

Post Malone stelde een groot fan te zijn van de grungeband uit de jaren ’90. Als hij op tournee is, speelt hij backstage veel Nirvana-covers, zo onthulde hij, terwijl onder andere voormalig Nirvana-bassist Krist Novoselic en Courtney Love, de weduwe van frontman Kurt Cobain, meekeken.

Tijdens het concert werd hij begestaan door bassist Brian Lee, gitarist Nick Mack en drummer Travis Barker (Blink-182). Die eerste twee waren bij hem in huis, maar wel opgepaste afstand.

Show online

Alle opbrengsten van het benefiet optreden gaan naar het COVID-19 Solidarity Response Fund van de Verenigde Naties. Overigens staat de mogelijkheid om te doneren nog steeds open voor wie de show terug wil zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Post Malone haalt 2,5 miljoen euro op met Nirvana-covers
Sluiten