Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 apr 2020 / 18:22 uur

Politie sluit verbod negerende kapperszaak in Vught

In het Noord-Brabantse Vught is zaterdag een kapperszaak gesloten, omdat daar ondanks een verbod vanwege het coronavirus klanten werden geknipt. Dat schrijft Pim Ruiten van de gemeente Vught op Linkedin.

De politie betrapte de kapper, die op dat moment een klant aan het helpen was, nadat er meerdere meldingen binnen waren gekomen. Klanten konden namelijk op afspraak langskomen. Het pand is gesloten en verzegeld, de eigenaar krijgt daarnaast ook een last onder dwangsom.

Eerlijk klimaat

„Vught wil een eenduidig en eerlijk klimaat voor inwoners en ondernemers", zo schrijft Ruiten. „Iedereen moet zich aan de regels houden." Enkele weken terug al postte Ruiten al een bericht, waarin hij aangaf dat ook in het weekend er altijd een paar agenten controleren op de lockdownregels. Dat heeft de kapperszaak in kwestie in ieder geval ondervonden.

In heel Nederland gelden maatregelen vanwege het coronavirus. Zo mogen kappers bijvoorbeeld niet aan het werk omdat de kans op verspreiding groot is. Onduidelijk is wanneer kapperszaken weer open mogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie sluit verbod negerende kapperszaak in Vught
Sluiten