Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Films & series 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Aankondiging laatste seizoen Mocro Maffia maakt tongen los bij fans: ‘Dacht dat vijf al laatste seizoen was’

Aan alles komt een einde. Zo ook aan de megapopulaire serie Mocro Maffia. Videoland kondigde vandaag het zesde – maar helaas ook laatste – seizoen aan. Volgend jaar is de finale te zien bij de streamingdienst, tot verbazing van veel fans, die dachten dat seizoen vijf al het laatste seizoen zou zijn.

Het vijfde seizoen is nog maar net van start gegaan maar de makers van de hitserie hebben al laten weten dat er nóg een seizoen komt, al is dat wel de allerlaatste. Volgens de makers wordt het zesde seizoen ‘allesbepalend’. Wanneer we de afleveringen precies kunnen verwachten, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat ze waarschijnlijk pas in 2024 verschijnen.

Intussen kunnen fans nog volop genieten van het vijfde seizoen. Daarin barst de strijd tussen Paus (Achmed Akkabi) en Tatta (Robert de Hoog) los. De voormalig vrienden keren zich tegen elkaar en gaan over lijken. Vorige week verscheen de eerste aflevering van het gloednieuwe seizoen. Iedere vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.

Aankondiging laatste seizoen maakt veel los bij fans

Dat er nu toch echt een einde aan de populaire reeks komt, maakt veel los bij Mocro Maffia-fans, die massaal op de aankondiging op Instagram reageren. Waar de een zijn teleurstelling maar moeilijk kan verbergen („Final chapter!? Noooo!”, schrijft een fan), verbaast de ander zich over de aankondiging. „Zit net in seizoen vijf. Het wordt nu alleen maar spannender en had het idee dat dit het laatste seizoen was. Maar dat is gelukkig niet zo!”

Een andere fan geeft de hoop niet open zegt stiekem op zelfs een zevende seizoen te hopen. „Lekker dat er nog een seizoen komt. Wel jammer dat het dan ook het aller laatste seizoen is. Hoop toch dat er nog een zevende seizoen komt.”

Mocro Maffia ook in buitenland te zien

De serie is sinds de start in 2018 een groot succes. In maart 2022 was Mocro Maffia zo’n 50 miljoen keer gestreamd. Ook bracht de serie een miniserie en twee korte films, namelijk Komtgoed, Meltem en Tatta. Die laatste titel verscheen kort geleden, op 28 april van dit jaar, pas op Videoland. Mocro Maffia won twee Gouden Kalveren, werd genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring en is inmiddels te zien in meerdere landen, waaronder Indonesië, Frankrijk, Japan, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bernadette vertelt bij Nadia over haar chronische slaapprobleem: ‘Zodra ik het kussen raak, draait mijn hoofd overuren’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.