Pim Pauwels
Pim Pauwels Films & series 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Carice van Houten ziet rol in The Last of Us wel zitten: ‘Teken de petitie’

Carice van Houten heeft wel oren naar een rol in de HBO-serie The Last of Us of in de nog te ontwikkelen serie rondom Harry Potter. Dat laat de 46-jarige actrice weten in een bericht op Instagram. „Teken de petitie”, roept ze haar volgers op.

De Nederlandse actrice is geen onbekende bij het Amerikaanse streamingsplatform. Eerder was Carice van Houten namelijk al te zien in die andere grote HBO-serie: Game of Thrones. Daarin speelde ze Melisandre. Dat is haar zo goed bevallen, dat ze een nieuwe rol bij HBO wel ziet zitten, zo blijkt op haar Instagram Stories.

Daar hield de actrice een korte Q&A met haar volgers. Eén van de vragen van haar fans was of ze interesse zou hebben in een rol in een van de series. Daarop antwoordde ze met: ‘Sign the petition’. Ook vermeldde Carice van Houten het Instagram-kanaal van HBO in haar bericht.

Carice van Houten met een rol in The Last of Us?

De laatste aflevering van het eerste seizoen van The Last of Us is sinds enkele weken beschikbaar op HBO. The Last of Us speelt zich af twintig jaar na de vernietiging van de beschaving door schimmels die mensen besmetten en in een soort zombies veranderen.

De serie, gebaseerd op de gelijknamige videogame, blijkt een wereldwijde hit. Er is al een tweede seizoen aangekondigd, maar die laat nog even op zich wachten. The Last of Us-hoofdrolspeelster Bella Ramsey vertelde enkele weken geleden dat het tweede seizoen van de wereldwijd populaire serie pas over een paar jaar verschijnt.

„Waarschijnlijk gaan we eind dit jaar of begin volgend jaar filmen. Dus dan zal het er tegen het einde van 2024 of begin 2025 zijn”, aldus Ramsey. Genoeg tijd dus om Carice van Houten te casten, zou je zeggen. En er zijn genoeg ‘gemene rollen‘ om te verdelen.

Actrice heeft ook oren naar rol in Harry Potter-serie

Mochten de makers van The Last of Us besluiten om niet voor de actrice te kiezen, heeft Van Houten ook oren naar de mogelijke serie rond de wereld van Harry Potter. Begin april meldde persbureau Bloomberg dat filmstudio Warner Bros. Discovery met HBO Max in gesprek is over een serie rondom de populaire Harry Potter-boekenreeks.

De boeken van Harry Potter zijn al verfilmd. Het laatste boek, Harry Potter and the Deathly Hallows, werd over twee films verdeeld. De laatste verscheen in 2011. Waar de serie over zou moeten gaan, is nog niet bekend.

Het riante verschil in salaris tussen de 2 sterren van The Last of Us

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.