Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Films & series 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe ouders begeleiden tienermoeders in Vier Handen Op Eén Buik: ‘Je bouwt zo’n sterke band op’

Een nieuw seizoen van Vier Handen Op Eén Buik start 30 augustus weer bij BNNVARA op NPO3. In het programma worden aanstaande moeders begeleid door bekende ouders. Met hun ervaring loodsen zij de tienermoeders en -vaders door de bijzondere en spannende tijd. Dit seizoen nemen Kim Kötter, Heleen van Royen, Tabitha én Özcan Akyol met zijn vrouw Anna van den Breemer die taak op zich.

De bekende ouders begeleiden de jonge moeders, voor, tijdens en na de bevalling. ,,Het is mooi om vrouwen te ontmoeten die op het punt staan moeder te worden. De omstandigheden waarin ze een kind krijgen zijn meestal niet ideaal, maar ze doen hun best om er met onze ondersteuning het beste van te maken. Dat ze me zo dichtbij laten, vind ik heel bijzonder. Je bouwt een sterke band op en die blijft bestaan, ook na het programma”, vertelt Heleen van Royen over het programma aan BNNVARA.

Eerder deed Van Royen ook al mee aan het programma. Toen ondersteunde zij de twintigjarige Desteney en vriend Daan. Ook Kim Kötter is geen onbekende: zij begeleidde vorig jaar de tienermoeder Chimène.

Nieuw seizoen Vier Handen Op Eén Buik

In de eerste aflevering wordt de 20-jarige Meli gevolgd. Op haar vijftiende beviel ze onverwachts van haar eerste kindje: dochter Nay-Zylla. Vier jaar later leert ze Geronimo kennen en al snel raakt ze opnieuw in verwachting en bevalt ze van een zoon. De kersverse ouders hebben veel ruzie en maken een einde aan hun relatie, maar niet veel later komt Meli erachter dat ze opnieuw zwanger is.

Doordat ze in een klein huis woont, al twee kinderen heeft, nog met school bezig is en schulden heeft, twijfelt ze om het kindje te houden. Maar deze twijfel verdwijnt als blijkt dat er een tweeling in haar buik groeit. Dat vindt ze zo bijzonder, dat ze het avontuur toch aangaat. Haar leven wordt hierdoor alleen niet makkelijker, want ze staat er vrijwel alleen voor en heeft nog weinig babyspullen voor de tweeling. Bekende moeder Kim Kötter staat haar bij in deze bijzondere, maar ook hectische periode.

Het nieuwe seizoen van Vier Handen Op Eén Buik is vanaf dinsdag 30 augustus elke week te zien om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Op deze zaken besparen de Nederlanders het liefst hun geld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.