Julia Osendarp
Julia Osendarp Films & series 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Onder de indruk van Tinder Swindler en Tiger King? Dan is Bad Vegan jouw volgende documentaire

Docu-series als The Tinder Swindler en Tiger King maakten op het Netflix-publiek al grote indruk. Maar er is alweer een nieuwe documentaire die een spraakmakend verhaal onthult. Bad Vegan: Fame, Fraud, Fugitives geeft je waarschijnlijk wederom een „dit meen je niet”-effect.

De producenten van Bad Vegan zijn dezelfde als die van Tiger King en die weten dus wel van wanten met shockerende verhalen. Ook de regisseur van de onthullende documentaire FYRE, over het festival dat finaal flopte, is betrokken bij de productie.

Bad Vegan net zo spraakmakend als Tiger King of Tinder Swindler

In vier afleveringen wordt de kijker meegenomen in het verhaal van de Amerikaanse Sarma Melngailis. De eigenaresse van het ultrahippe en populaire restaurant Pure Food en Wine in New York. Menig beroemdheid schoof bij haar aan voor een veganistisch hapje. In de trailer noemt men sterren als acteur Owen Wilson en American football-speler Tom Brady.

De geïnterviewden in de documentaire vertellen over de hotspot in New York, die naar hun zeggen voorliep op andere restaurants. Met als het ultieme gezicht de blonde ‘Vegan Queen’ Sarma Melngailis.

Complottheorieën en bizarre wending documentaire

Maar het verhaal verandert van een successtory in een dramatische true-crime docu. Zodra er een duistere man in het spel komt, vliegen de complottheorieën je om de oren. Trouwde ze met Anthony Strangis vanwege afpersing? En wat was er verder gaande met het stel?

Maar het wordt nog gekker. Betrokkenen vertellen over de belofte van Strangis dat hij Melngailis en haar hond „onsterfelijk” kon maken. Maar daarvoor moest ze wel een aantal beproevingen doorstaan.

Daarna verdwijnt geld van het vegan-imperium direct in de zakken van de mysterieuze Strangis. Personeelsleden worden niet meer betaald en het stel zou ruim 2 miljoen hebben gestolen van hun eigen restaurant. Ze slaan uiteindelijk op de vlucht.

Sarma Melngailis doet zelf verhaal

Maar lang voortvluchtig blijven ze niet, want de politie arresteert het duo. Hoe de agenten het koppel vonden? Ze bestelden een niet veganistische pizza op hun eigen naam. Maar wat is er nu echt gebeurd? Melngailis vertelt je het verhaal zelf voor de camera.

De documentaire Bad Vegan is vanaf vandaag op Netflix te bekijken. 

Documentaire Phoenix Rising: de val van Marilyn Manson?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onder de indruk van Tinder Swindler en Tiger King? Dan is Bad Vegan jouw volgende documentaire
Sluiten