Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 29 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

5 films en series die in week 43 op Netflix verschenen: Army of Thieves en Hypnotic

Ook in week 42 van 2021 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar een paar nieuwe horrorfilms en goede thrillers. Het is zondag immers Halloween, dus een avondje griezelen moet deze week wel op je to do-lijstje staan.

Zo voegde Netflix deze week onder meer Hypnotic toe, over een vrouw die verwikkeld raakt in een dodelijk psychologisch spel met een hypnotherapeut. Daarnaast kun je kijken naar de docuserie The Motive, over een tiener die zijn ouders en zusjes doodschoot. En voor de mensen die niet zo van enge horror houden, hebben we ook een actiefilm met humor: Army of Thieves.

Nieuw op Netflix in week 43

1. Sutton’s Case

Film
Genre: thriller

Ooit rare geluiden uit een¬†creepy¬†hoekje van je huis horen komen? Dan denk je vast ‘ach, dat is niks’. Datzelfde gebeurt in¬†Sutton’s Case¬†bij detective Edward Sutton. Maar in zijn geval is er w√©l iets aan de hand. Hij hoort vreemde geluiden vanuit zijn kelder, en gaat op onderzoek uit. Al snel komt hij erachter dat er daar vreselijke dingen gebeuren. Het duurt niet lang of hij wordt zelf slachtoffer van zijn kelder en wat zich daar schuilhoudt.

2. The Motive

Documentaire
Genre: misdaad

Eind jaren 80 schiet een 14-jarige jongen in Jeruzalem zijn familieleden dood in bed. De vraag waarop nooit antwoord kwam is: ‘Waarom?’ In deze true crime-docuserie hopen de makers iets meer duidelijk te maken over zijn motief. Zelf zei hij dat ‘een groen wezen’ hem had opgedragen zijn familie te vermoorden. Wat deze docuserie helemaal eng maakt, is dat het dus waargebeurd is.

3. Hypnotic

Film
Genre: horror

Een therapeut moet iemand zijn die je kunt vertrouwen, toch? Zelfs als je onder hypnose bent. Maar in het geval van Jenn loopt het net anders. Ze raakt namelijk verwikkeld in een dodelijk psychologisch spel, en wordt soms ‘wakker’ op plekken waarvan ze niet meer weet hoe ze daar kwam. Wat heeft ze nog meer op haar geweten, ‘dankzij’ haar therapeut?

Nieuwe Netflix-toevoegingen

4. Only Mine

Film
Genre: thriller

Wanneer een vrouw uit een klein stadje begint te daten met een politieagent die net is aangenomen, lijkt alles koek en ei. Maar al snel komt ze erachter dat hij nogal jaloers en bezitterig is. Sterker nog, hij begint haar te stalken. En het blijft niet bij schuilen in de bosjes dichtbij haar huis, nee, ze loopt serieus gevaar. Weet ze uit zijn klauwen te ontsnappen?

5. Army of Thieves

Wat
Genre: actie

Wel (een deel van) de spanning van een horrorfilm of thriller, niet de slapeloze nachten. Dat kun je ongeveer verwachten van¬†Army of Thieves, een film over een uiteenlopende groep mensen – met elk uiteraard hun eigen¬†skill –¬†die een bank willen overvallen. De √©√©n is hacker, de ander goed in vechten en weer een ander heeft binnen een paar minuten de moeilijkste sloten open. Een typische film over een overval (denk de Ocean’s-films), maar dan met een goede dosis humor. Onze collega’s van¬†Manners¬†lieten je al weten wat ze vonden van deze film.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox ūüĆź

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 films en series die in week 43 op Netflix verschenen: Army of Thieves en Hypnotic
Sluiten