Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Films & series 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

RTL zit in de maag met Televizier-nominatie Mocro Maffia

De misdaadserie Mocro Maffia maakt dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. Een hele eer, maar toch geeft het producent RTL een „dubbel gevoel”. Dat bevestigt een woordvoerder aan het ANP, nadat Albert Verlinde gisteren in het tv-programma Shownieuws vertelde dat de zender vanwege de moord op Peter R. de Vries met de nominatie in de maag zou zitten.

„Het is een dubbel gevoel, maar de serie is dan ook uit het leven gegrepen. Al blijft de serie Mocro Maffia fictief en is het niet gebaseerd op de werkelijkheid”, zegt RTL in een reactie. De serie gaat over een drugsoorlog in de Nederlandse onderwereld, is te zien sinds 2018 en heeft intussen drie seizoenen op Videoland staan.

RTL over Gouden Televizier-Ring nominatie Mocro Maffia

Albert Verlinde vertelt in Showniews dat hij er zelf eigenlijk eerst helemaal niet bij stilstond, totdat hij uit „kringen van RTL” hoorde dat ze er toch wat moeite hadden. Verlinde schetst een beeld van hoe het volgens hem gaat zijn als de serie daadwerkelijk de prijs zal winnen: „Dan heb je een gala waar natuurlijk stil wordt gestaan bij Peter R. de Vries, en vervolgens staat de directie van RTL op het podium: ‘We hebben de prijs, leve Mocro Maffia‘”, zegt Verlinde. „Er is dus best wel wat rumoer op dit moment.”

Dat bevestigt een woordvoerder van RTL vandaag. Maar ondanks hun dubbele gevoel hopen ze wel op goed nieuws voor de makers. „De serie is een springplank voor nieuw talent, voor en achter de schermen. Het feit dat de serie zoveel stemmen heeft gekregen en genomineerd is door het publiek toont aan dat de kijkers de kwaliteit en het talent van de serie erkennen en daar zijn we trots op. We hopen dan ook van harte dat de makers van de serie met de ring naar huis gaan.”

https://twitter.com/Freeze020010/status/1442516308298543109

Misdaadserie Mocro Maffia nominatie

De dramaserie speelt zich voornamelijk af in de onderwereld in Amsterdam, waar het verhaal wordt gevolgd van twee drugsbazen die een goed lopende cocaïnehandel hebben (met alle liquidaties en complotten van dien). De serie is mede bedacht door hoofdrolspeler Achmed Akkabi en losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van misdaadjournalist Wouter Laumans, dat gaat over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen in Nederland.

De moord op Peter R. de Vries in juli van dit jaar werd ook in verband gebracht met de mocromaffia. De Vries was onder meer als misdaaddeskundige werkzaam voor RTL Boulevard.

Lil Kleine breekt met platenlabel Top Notch: ‘Op weg naar volwassenheid’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.