Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Films & series 9 sep 2021

Vrouw van Michael Schumacher geeft acht jaar na ongeluk een update: ‘Hij is anders, maar hier’

In een nieuwe Netflix-documentaire over voormalig Formule 1-kampioen Michael Schumacher vertelt zijn vrouw hoe het nu met de coureur gaat, acht jaar na zijn bijna fatale skiongeluk in 2013. „Hij laat me iedere dag zien hoe sterk hij is.”

Ook zijn er andere exclusieve interviews in de documentaire, genaamd Schumacher, te zien.

Gezondheidssituatie Michael Schumacher

In 2013 maakte Schumacher een val in de Franse Alpen. Er zijn in de jaren na het ongeluk weinig updates naar buiten gekomen over de precieze gezondheidssituatie van de coureur. In de nieuwe Netflix-documentaire die vanaf 15 september te zien is, ligt de focus ook niet op hoe het nu met Schumacher gaat. De documentaire is vooral gemaakt als herinnering aan de man die hij was en wat hij kon als de beste: racen.

Toch vertelt Schumacher’s vrouw Corinna in de documentaire kort over de huidige situatie. „We zijn samen. We zijn thuis. We doen therapie. We doen er alles aan om Michael beter te maken en om ervoor te zorgen dat hij zich goed voelt. En om hem onze sterke familieband te laten voelen. Wat er ook gebeurt, ik zal alles doen wat ik kan. Wij allemaal. We proberen als familie door te zetten, precies zoals Michael het wilde en wil. We gaan verder met ons leven.”

‘Hij is anders, maar hier’

Dat Schumacher niet als dezelfde persoon uit het ongeluk is gekomen, wordt duidelijk uit de woorden van zijn vrouw. „Ik mis Michael iedere dag,” zegt ze. „Iedereen mist Michael, maar Michael is hier, anders, maar hier. Hij laat nog iedere dag zien hoe sterk hij is.” Corinne geloofde jarenlang dat de nu 52-jarige Schumacher ‘een engeltje op zijn schouder had’, omdat hij zijn races altijd goed doorkwam. „Ik geef God niet de schuld dat dit nu is gebeurd. Het was gewoon pech. Alle pech die je kunt hebben in het leven.”

De documentaire Schumacher is vanaf 15 september te zien op Netflix.

Kogel is door de kerk: F1-coureur Bottas verruilt Mercedes voor Alfa Romeo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw van Michael Schumacher geeft acht jaar na ongeluk een update: ‘Hij is anders, maar hier’
Sluiten