Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Films & series 21 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijd voor een filmavond: Mamma Mia 2 staat eindelijk op Netflix

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat: Mamma Mia! Here We Go Again, het tweede deel van de ‘Mamma Mia’-films, staat op Netflix. Een mooie dag dus, voor alle fans van deel 1 en de muziek van ABBA. Klaar om weer luidkeels Dancing Queen mee te zingen?

Het is alweer drie jaar geleden sinds de film in première ging. Op dat moment was het precies tien jaar geleden dat de originele film werd uitgebracht.

Mamma Mia! Here We Go Again op Netflix

Opnieuw speelt de film zich af in Griekenland, op het fictieve eiland Kalokairi. We zijn vijf jaar verder sinds de gebeurtenissen uit deel 1, en zien hoe Sophie intussen een volwassen vrouw is geworden met een nieuw doel voor ogen: het heropenen van hotel Bella Dona. Dat was haar moeders grote droom.

Terwijl de feestelijke heropening steeds dichterbij komt, blikt Sophie terug op het leven van haar moeder. We zien een jongere Donna, pas afgestudeerd en vol levenslust. Ze is onderweg naar haar droombestemming, het romantische Griekse eilandje. Tijdens haar reis komt ze haar jeugdliefdes Harry, Bill en Sam tegen.

Er zijn ook wat nieuwe rollen toegevoegd aan de Mamma Mia-cast, waaronder niemand minder dan Cher. Ze maakt een bijzondere entree op het dak van hotel Bella Donna als de glamoureuze grootmoeder van Sophie, waar ze met vuurwerk op de achtergrond haar eigen versie van Fernando begint te zingen.

Bekijk hier de trailer van Mamma Mia! Here We Go Again:

Mamma Mia 1 kijken

Kijk je het liefst eerst deel 1, voordat je Mamma Mia Here We Go Again gaat kijken, dan moet je helaas nog net even wat meer moeite doen. Begin vorig jaar was deel 1 nog wel te zien op Netflix, maar inmiddels is deze niet meer beschikbaar op de videodienst. Wel is Mamma Mia! nog te vinden op Amazon Prime en op Videoland.

Het eerste deel kwam in Nederland alweer 13 jaar geleden uit, namelijk op 16 juli 2008. In de Verenigde Staten was dit twee dagen later. Met een budget van ruim 90 miljoen dollor bracht de film meer dan 600 miljoen dollar op.

Docu ‘Alleen tegen de staat’ over toeslagenaffaire maakt diepe indruk: ‘Beangstigend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.