Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 6 jun 2021

Bioscopen gisteren meteen helemaal volgeboekt, deze film was favoriet

Gisteren gingen de Nederlandse bioscopen eindelijk, na ongeveer zes maanden, weer open. Naast de andere versoepelingen, zoals dat de terrassen tot 22.00 uur open mogen blijven, kunnen we nu dus weer de nieuwste films in de bioscoop bekijken. En dat deden we massaal.

Er is één film die eruit sprong:  De Slag om de Schelde. In totaal waren gisteren 19.000 kaartjes voor die film verkocht, waar onder meer Tom Felton (bekend uit o.a. Harry Potter) in speelt.

Bioscopen weer open

Andere filmvoorstellingen waren ook tot de laatste stoel uitverkocht. Veel mensen gingen naar Judeska in da House, de komedie van Jandino Asporaat. Daarvoor waren 12.000 kaartjes verkocht. De Disney-film Cruella, een live-action spin-off van de animatieklassieker 101 Dalmatiërs, staat op plek drie. Dat zoveel mensen naar deze film gingen is opvallend, omdat de familiefilm ook al twee weken op streamingdienst Disney+ te zien is.

In ‘normale’ zalen kunnen 50 mensen terecht, in grotere zalen 250. Normaal heeft zo’n grote zaal plek voor 1000 mensen. Wel moeten de bezoekers een vaste zitplaats toegewezen krijgen, en moeten ze een gezondheidscheck doen.

Een ‘droomopening’

Een woordvoerder van distributeur September Film, die De Slag om de Schelde uitbrengt, spreekt vanochtend van een „droomopening”.

Op dit moment mogen de meeste bioscopen dus nog maar vijftig mensen per zaal ontvangen. Maar De Beentjes van Sint-Hildegard trok voor corona – dus wel met een volledige zaalbezetting – op de eerste zaterdag 21.000 bezoekers. De komedie met en van Herman Finkers werd uiteindelijk de best bezochte Nederlandse bioscooptitel van 2020.  De Slag om de Schelde begint bijna net zo succesvol, met de  19.000 verkochte kaartjes.

De Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde gaat over de grootste veldslag die in de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied plaatsvond. Dat was in het najaar van 1944, in Zeeland. Toen sloten de Nazi’s de zeearm richting Antwerpen af, om de toevoer van voorraden naar de geallieerde legers af te sluiten. De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Jan Bijvoet en Tom Felton.

Cast en crew, inclusief de Britse ster Felton, waren gisterochtend aanwezig bij de eerste vertoning van De Slag om de Schelde in bioscoop Tuschinski in Amsterdam. De Slag om de Schelde zou eerst uitgaan in december en moest de kersthit van 2020 worden. Maar toen sloten, een dag na de première, alle bioscopen vanwege de coronalockdown.

Geert Wilders over geweld tegen journalisten: ‘Journalisten zijn tuig van de richel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bioscopen gisteren meteen helemaal volgeboekt, deze film was favoriet
Sluiten