Erik Jonk
Erik Jonk Films & series 3 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix verwijdert weer hitseries als Gossip Girl, ‘Joe Biden dóe iets!’

Slecht nieuws voor fans van bekende en veel bekeken series: Netflix gaat er deze maand weer een aantal verwijderen.

De streamingdienst meldt in een zogeheten ‘verdwijnsein’ dat het doek valt voor de titels How I Met Your Mother, Gossip Girl, The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel-Air. In november was dat al het geval voor de Lord of the Rings-reeks, The Dark Knight en meer films.

Geen licenties meer voor Netflix

Niet omdat Netflix je de series niet gunt, maar omdat ze niet meer gestreamd mogen worden: „Netflix schaft licenties voor series en films aan bij studio’s in de hele wereld. We proberen de titels die je wilt kijken te behouden, maar soms verdwijnen ze van vanwege licentieovereenkomsten.” De vandaag aangegeven titels worden op 30 en 31 december verwijderd uit het aanbod in Nederland.

Ook bekende films zijn binnenkort niet meer te zien. Je moet er snel bij zijn wil je nog even kunnen genieten van de Oscar-winnende film Moonlight, Bridget Jones’s Baby en Trolls (allemaal uit 2016).

Misschien op het laatste moment…

Netflix vindt het belangrijk om te vermelden dat te allen tijde kan worden besloten om films en series alsnog in het aanbod te houden. Het is al eerder voorgekomen dat op het laatste moment alsnog wordt besloten de rechten voor een titel te verlengen, waardoor de film of series uiteindelijk niet van de streamingdienst verdwijnt.

Het nieuws rond het ‘stoppen’ met Gossip Girl, de dramaserie over tieners in de bovenklasse van New York, sijpelde een week geleden al door. Een drama ook voor de doorgewinterde Gossip Girl-fans. Of beter: diepdiepdieptragisch. „Het voelt alsof ik doodga”, is een veelzeggende Twitter-reactie van een jonge aanbidster. Er kwamen veel meer reacties.

https://twitter.com/sammiiiiiiee/status/1332866281100382209

Een grappige reactie is van Grace, die de volgende president van de Verenigde Staten bij het voor haar zo slechte nieuws betrekt.

https://twitter.com/bIairswaldofs/status/1331325282314313729

Nog een fan gooit het tot slot maar op het jaar 2020. Het verdwijnen van Gossip Girl past helemaal bij dit jaar, vindt Raquel.

Het volledige ‘verdwijnsein’ voor december van Netflix vind je hier.

Lees ook: 5 films en series die in week 48 op Netflix verschenen: Virgin River en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.