Iris Hermans
Iris Hermans Films & series 3 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Disney stopt met DuckTales, fans reageren extreem verdrietig en zelfs boos

De stekker gaat uit DuckTales. Dat wil zeggen: er komen geen nieuwe afleveringen meer. Fans reageren teleurgesteld en met dramatische en niet heel DuckTales-achtige memes en gifjes. Terwijl het een paar dagen geleden allemaal nog zo goed leek te gaan in DuckStad. „For the love of duck!”

Zeg je DuckTales, gaan er bij veel 35-plussers vast en zeker heel wat belletjes rinkelen. De serie van Disney, met Donald Duck, de drie neefjes en Oom Dagobert met z’n grote geldbad, waar je als kind – of nog steeds – over fantaseerde (want hoe zou dat toch zijn: een duik in een geldzwembad?) in de hoofdrol, met onvergetelijke rollen voor stuntelpiloot Turbo McKwek en de Zware Jongens weggelegd, begon eind jaren tachtig en was een van de ‘kinderkijkcijferknallers’ van die tijd.

En net als meer succesvolle dingen, besloot Disney er een reboot van te maken. En net als veel goede dingen, komt hier nu een eind aan.

Lees ook: Concert speciaal voor eenzame katten, en -baasjes. En honden.

Reboot

Na drie seizoenen komt stopt de nieuwe versie van DuckTales. Disney maakte bekend dat de reboot van de populaire animatieserie uit de jaren 80 niet zal terugkeren na de huidige reeks.

Een woordvoerder van Disney liet weten: „Alhoewel we de productie afsluiten, blijft DuckTales wereldwijd beschikbaar op de Disneykanalen en op Disney+. En fans krijgen nog een epische seizoensafsluiter in 2021.” Tekenaars en andere crewleden van de ooit zo populaire serie hoeven overigens niet bang te zijn dat ze zonder werk komen te zitten:

Fans DuckTales

Fans reageren verdrietig, maar ook boos en vol verbazing. „Dit is bullshit. Het is een van de populairste shows!” schrijft iemand. En: „Aan alle goede cartoons komt een eind, WTF!” Ook is er een discussie ontstaan. Het ene kamp denk dat Disney de serie heeft gecanceld, anderen zeggen juist dat dit altijd al de bedoeling is geweest. De waarheid zal wel in Duckstad liggen.

Reboot

De reboot ging in 2017 van start. In het verhaal hadden Donald en Dagobert elkaar tien jaar niet gezien, maar na een dag op de neefjes passen, vroeg de steenrijke eend zijn familie in te trekken op zijn landgoed. En zo geschiede.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Disney stopt met DuckTales, fans reageren extreem verdrietig en zelfs boos
Sluiten