Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 10 nov 2020

Johnny Depp filmt één scène, ontvangt tien miljoen dollar

Dat is nog eens een fijn salaris: tien miljoen dollar (ongeveer 8,45 miljoen euro) voor één scène. Het overkwam Johnny Depp. Maar of hij daar blij mee is, is de tweede vraag. Hij zou namelijk de rol van Gellert Ginderwald vertolken in Fantastic Beasts 3, maar werd na één scène weggestuurd. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Warner Bros. maakte op 5 november bekend dat Depp uit de film werd gehaald. Depp werd er namelijk van beschuldigd zijn vrouw te hebben geslagen.

Depp en zijn ex Amber Heard hadden een nogal stormachtige relatie, en daar wilde de crew van de film niet mee geassocieerd worden. Daarom werd de acteur gevraagd zich terug te trekken uit de film, hij werd dus niet ontslagen. Uiteindelijk kreeg hij dus zijn volledige salaris uitbetaald.

Boze fans

In de tweede Fantastic Beasts-film vertolkte Depp de rol van Gellert Grindelwald. In deel drie zou hij diezelfde rol weer op zich nemen. Toen het nieuws naar buiten kwam dat hij vervangen zou worden door een andere acteur, gingen zijn fans los op Twitter. Ze vinden het belachelijk dat hun idool niet meer in de film mag spelen.

Depp spande een rechtszaak aan tegen de krant The Sun, vanwege smaad. De krant zou zijn carrière hebben beschadigd toen ze hem beschreven als een vrouwenmishandelaar. De rechter oordeelde echter dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel sprake is van smaad en dat Johnny zijn ex-vrouw Amber Heard wel degelijk heeft mishandeld.

Amber Heard mag haar rol in Aquaman nog wel blijven vertolken. Daar zijn fans bepaald niet over te spreken: „En zij speelt nog wel in Aquaman 2? Dat is de grootste bullshit die ik ooit heb gezien.”

Lees ook: Waarschuwing vogelgriep: ‘Ganzen vallen dood uit de lucht’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Johnny Depp filmt één scène, ontvangt tien miljoen dollar
Sluiten