Metro
Metro Films & series 6 nov 2020 / 19:29 uur

Johnny Depp moet vertrekken bij Fantastic Beasts: ‘Wat?! Grootste bullshit ooit!’

Tot grote ontsteltenis en groot verdriet van z’n grote schare trouwe fans zal Johnny Depp niet langer de rol van Grindelwald spelen in de Harry Potter-filmserie Fantastic Beasts.

De acteur is gevraagd te vertrekken, nadat hij eerder deze week zijn smaadzaak tegen tabloid The Sun had verloren.

Johnny laat vandaag weten op Instagram dat filmstudio Warner Bros. hem heeft verzocht op te stappen uit de franchise. „En ik heb dat verzoek gerespecteerd en ik ben het ermee eens”, schrijft de acteur. Wie hem gaat opvolgen in het derde deel van Fantastic Beasts, is nog niet bekend.

De acteur had de krant aangeklaagd wegens smaad omdat hij in een artikel uit 2018 een „vrouwenmishandelaar” werd genoemd. Een rechter oordeelde maandag dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel sprake is van smaad en dat Johnny zijn ex-vrouw Amber Heard wel degelijk heeft mishandeld.

Mensen zijn het hier absoluut niet mee eens, getuige de vele posts op social media. „En zij speelt nog wel in Aquaman 2? Dat is de grootste bullshit die ik ooit heb gezien.”

Lees ook: Nú al? All I want for Christmas recordvroeg in hitlijst 

Hoger beroep

Depp is dankbaar voor alle steun die hij tijdens de zaak en na de uitspraak heeft ontvangen. „Ik voel me nederig en ben geraakt door jullie vele lieve berichten en zorgen, vooral de laatste paar dagen.”

De acteur bevestigt daarnaast dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. „Ik blijf vastberaden en ik ben van plan te bewijzen dat de beschuldigingen tegen mij vals zijn. Mijn leven en carrière zullen niet worden bepaald door dit ene moment.”

Hartjes voor Johnny

Op social media betuigen fans hun steun aan de acteur. „We weten allemaal dat je onschuldig bent”, schrijven velen. Met hartjes erachter. „Je bent nog altijd een geliefd acteur en miljoenen mensen houden van je.” Anderen zijn op hun beurt heel strijdvaardig. „We stoppen niet met strijden voordat het recht zegeviert. Warner Bros. heeft de beste laten gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Johnny Depp moet vertrekken bij Fantastic Beasts: ‘Wat?! Grootste bullshit ooit!’
Sluiten