Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 7 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Hollywood-carrière Johnny Depp voorbij na smaadzaak’

De toekomst van Johnny Depp’s acteercarrière ziet er niet rooskleurig uit. Dat zegt althans media-advocaat Mark Stephens in de Daily Mail. Nadat de acteur maandag de smaadzaak tegen tabloid The Sun verloor, denkt Stephens dat Depp niet meer zo snel aan werk komt.

„Het is verschrikkelijk voor Depp,” zegt Mark. „Hij zal onthouden worden als een vrouwenmishandelaar, een dronkaard en een drugsgebruiker. Het zal op zijn grafsteen staan.”

Vrouwenmishandelaar

De advocaat baseert zijn uitspraak op het feit dat Johnny Depp vrijdag bekendmaakte dat hij moest vertrekken bij Harry Potter-filmserie Fantastic Beasts. Johnny liet vrijdag weten op Instagram dat filmstudio Warner Bros. hem heeft verzocht op te stappen uit de franchise. „En ik heb dat verzoek gerespecteerd en ik ben het ermee eens”, schreef de acteur.

Een foto van Johnny Depp die zwaait bij aankomst bij de rechtbank
Johnny Depp zwaait, bij zijn aankomst bij de rechtbank. Foto: AFP / Daniel Leal-Olivas

Depp had The Sun aangeklaagd wegens smaad omdat hij in een artikel uit 2018 een „vrouwenmishandelaar” werd genoemd. Een rechter oordeelde maandag dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel sprake is van smaad en dat Johnny zijn ex-vrouw Amber Heard wel degelijk heeft mishandeld. Johnny gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Lees ook: Politie Schiedam plukt 14-jarige automobilist van de weg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Hollywood-carrière Johnny Depp voorbij na smaadzaak’
Sluiten