Manners.nl
Manners.nl Films & series 5 nov 2020 / 10:40 uur

James Bond-actrice bevestigt officieel de nieuwe 007

James Bond-actrice Lashana Lynch heeft eindelijk officieel bevestigd wat iedereen al vermoedde: haar personage Nomi uit No Time to Die vervangt James Bond als 007.

Nee, ze wordt niet de nieuwe Bond, zoals vorig jaar lang gespeculeerd werd. De vervanger van Daniel Craig wordt gewoon een man.

Bond’s vervanger als 007

Maar in No Time to Die is James Bond wel al met pensioen. Ondertussen zit MI6 dan natuurlijk zonder 007, de interne codenaam voor de geheim agent. Zijn vervanger? Lashana Lynch’s Nomi.

Vorig jaar deden al geruchten de ronde dat Lynch inderdaad niet 008 of 009 zou worden, maar daadwerkelijk de iconische codenaam over zou gaan nemen.

Toen bleef het echter bij geruchten. Nu pas heeft de actrice het grote nieuws zelf bevestigt, tijdens een interview met Harper’s Bazaar.

Dat Amerikaanse modemagazine windt er geen doekjes om: „Ze schittert als Nomi, de geheim agent die de 007-titel erft terwijl Bond zelf in ballingschap leeft.”

Lashana Lynch als Nomi, de nieuwe 007.

Verantwoordelijkheid en haat

Iets wat Lynch in hetzelfde interview bevestigt. Het is een rol die een hoop verantwoordelijkheid en online haat met zich meebrengt, zo beschrijft de actrice. Ze heeft zelfs haar sociale media moeten verwijderen. Toch herinnert ze zichzelf eraan dat het niet persoonlijk is: „Ik ben een zwarte vrouw – als het een andere zwarte vrouw in de rol was geweest, zou het hetzelfde gesprek zijn geweest, zou ze dezelfde aanvallen hebben gehad, hetzelfde abuse. Ik moet mezelf eraan herinneren dat het gesprek gaande is en dat ik deel uitmaakt van iets dat heel, heel revolutionair zal zijn.”

Deze bevestiging maakt wat de laatste trailer voor No Time to Die impliceerde, nu eindelijk expliciet. Daar zagen we haar als gelijke van Craig’s Bond, samen op een missie.

Filmpje kopen

Een verfrissende dynamiek, waarin Bond niet de enige kundige geheim agent is. Nomi zal zich willen bewijzen en hem misschien zelfs overtreffen. Of Lynch aan het einde van de film nog steeds leeft én 007 is, gaan we hopelijk snel ontdekken.

Lees ook: Artiesten vertellen in video: Vrienden van Amstel gaat niet door

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
James Bond-actrice bevestigt officieel de nieuwe 007
Sluiten