Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Muziek 4 nov 2020 / 16:04 uur

Artiesten vertellen in video: Vrienden van Amstel gaat niet door

Het muziekfestijn De Vrienden van Amstel LIVE gaat voor het eerst in 22 jaar niet door. Het evenement, dat in januari  gepland stond, is – uiteraard vanwege de coronacrisis – afgelast en verplaatst naar 2022.

Metro was er eind januari zelf nog bij, bij de laatste editie. Het is haast onwerkelijk om aan terug te denken dat op twaalf avonden in totaal 160.000 mensen zongen, dronken en sprongen in een dampend Rotterdam Ahoy.

‘Jullie feest, maar ook ons feest’

In een speciale video maakten verschillende artiesten, onder wie Thomas Acda, Simon Keizer, Kraantje Pappie en Maan, het nieuws vandaag bekend. „Lieve vrienden, normaal zijn wij en vele anderen op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van het leukste feest van het jaar”, spreken zij hun fans toe. „Jullie feest. Maar ook ons feest. En helaas moeten we vandaag vertellen dat wij dit jaar een jaartje overslaan. Maar we blijven vrienden. En we halen het in. Beloofd.”

Vrienden van Amstel moet realistisch zijn

‘De grootste kroeg van Nederland’, zoals het feest vaak wordt genoemd, is nu verplaatst naar januari 2022. „Nu we dichter bij januari komen en de huidige COVID-19 ontwikkelingen weinig verbetering laten zien, moeten we helaas concluderen dat het niet haalbaar is om de grootste kroeg van Nederland te openen”, meldt de organisatie. „We moeten realistisch zijn”, zegt Thom Ligthart, marketing manager bij Amstel. „Het is niet verstandig om bijna 150.000 bezoekers bij elkaar te brengen. De gezondheid van bezoekers, artiesten en iedereen voor en achter de schermen is altijd het allerbelangrijkst.” Ligthart noemt het cancelen een „moeilijk maar onvermijdelijk besluit”.

Wat gebeurt er met de 150.000 tickets?

De kaarten die bedoeld waren voor aanstaande januari blijven geldig (ook parkeertickets). Die verschaffen nu toegang voor de editie van 2022. Mensen kunnen eventueel ook hun geld terugvragen, zo laat de organisatie weten. „Ook reserveringskosten worden dan teruggestort.” Kaarthouders hebben tot het einde van het jaar de tijd om te annuleren.

De verplaatste editie van De Vrienden van Amstel LIVE staat nu gepland van 13 tot en met 22 januari 2022. Hier vind je alle informatie over het afgelasten van ‘Vrienden Van 2021’.

Lees ook: 20 jaar Vrienden van Amstel LIVE! in getallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Artiesten vertellen in video: Vrienden van Amstel gaat niet door
Sluiten