Metro
Metro Binnenland 4 okt 2020 / 15:45 uur

Utrecht wil verkoop van alcohol na 22.00 uur aan banden leggen

De verkoop van alcohol na 22.00 uur in de gemeente Utrecht wordt mogelijk aan banden gelegd. De gemeente is na een onrustig weekend in gesprek met lokale ondernemers „om gezamenlijk te kijken wat daarin mogelijk is”.

Dit weekend ontstond er na de sluiting van kroegen en restaurants om 22.00 uur onrust in de Domstad. Het uitgaanspubliek trok na de sluiting van de horeca massaal richting supermarkten in de binnenstad om daar alcohol in te slaan. „Hierdoor ontstonden rijden waarbij de 1,5 meter niet werd gerespecteerd. Eén supermarkt besloot zelf om de winkel te sluiten omdat het te druk werd”, zegt een woordvoerster van de gemeente.

Boetes

Handhavers en de politie kwamen in actie en spraken mensen aan op hun gedrag. Volgens de gemeente hebben een aantal mensen daarbij ook een boete gekregen. „In totaal zijn dit weekend 21 mensen mondeling gewaarschuwd, 58 schriftelijke waarschuwingen uitgegeven en 6 mensen beboet.” Zaterdagavond ontstond er ook een grote samenscholing van jongeren in het Griftpark, daar trad de politie op. Er werden ook hier meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Naast het aan banden leggen van de verkoop van alcohol, bekijkt de gemeente Utrecht of er andere mogelijkheden voor extra maatregelen bovenop de landelijke regels zijn. Wat voor maatregelen dat precies zijn, kon de woordvoerster van de gemeente nog niet zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Utrecht wil verkoop van alcohol na 22.00 uur aan banden leggen
Sluiten