Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 9 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix-serie The Crown krijgt toch zesde seizoen

Na een tijd waarin velen van ons Netflix, Amazon Prime, HBO en Disney+ uit hebben gespeeld, hebben we toch nog goed nieuws. Je kunt binnenkort genieten van een nieuw seizoen van één van de meest populaire series van de afgelopen tijd: The Crown.

De hitserie The Crown krijgt namelijk tóch nog een zesde seizoen op Netflix. Dat vertelt bedenker Peter Morgan tegen The Hollywood Reporter. Daarmee komt het oorspronkelijke idee om zes seizoenen over de Britse royals te maken toch uit.

Toch geen perfect eind voor The Crown

In januari werd nog bekendgemaakt dat het na vijf seizoenen klaar zou zijn voor The Crown. Die beslissing werd genomen omdat dit volgens Morgan „het perfecte moment is om te stoppen”. Ruim een halfjaar later komt hij daar dus weer op terug.

„Toen we de verhaallijnen voor seizoen vijf bespraken werd duidelijk dat, om aan de rijkheid en complexheid van het verhaal te kunnen voldoen, we terug moesten naar het oorspronkelijke plan om zes seizoenen te maken”, zegt Morgan.

Actrice Gillian Anderson (L) en scenarioschrijver Peter Morgan (R).
Actrice Gillian Anderson (L) en scenarioschrijver Peter Morgan (R). Foto: ANP/Neil Hall

Megxit en Epstein?

In het afsluitende seizoen worden de royals vanaf 2001 gevolgd. Dit betekent echter niet dat in de laatste reeks de actuele hectiek rondom prins Andrew en zijn vroegere vriend Jeffrey Epstein of de zogeheten Megxit van prins Harry en zijn vrouw Meghan voorbij zullen komen. „Het geeft ons alleen de mogelijkheid om dezelfde periode in groter detail te behandelen.”

Het eerste seizoen van de serie werd in 2016 gelanceerd via de streamingsdienst Netflix. Het budget voor het eerste seizoen was 110 miljoen euro en daarmee was het seizoen de duurste Netflix-productie tot dan toe. The Crown werd een enorme serie en er werden in totaal zes seizoenen gepland. Het leek even bij vijf te blijven, maar nu kunnen we gelukkig ook een zesde seizoen verwachten. Het gaat nog wel even duren: seizoen vijf is ook nog niet verschenen.

Lees ook: Vijf series die deze week op Netflix verschenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Netflix-serie The Crown krijgt toch zesde seizoen
Sluiten