Erik Jonk
Erik Jonk Films & series 8 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Jouw kat kan meedoen in de film POESLIEF, een ode aan de kat

Mensen die denken ‘nee, niet alwéér een kat op Instagram!’… daar zijn er niet veel van. Velen krijgen er geen genoeg van. Zij kunnen nu al uit kijken naar de film POESLIEF, waarin jouw kat – net als Nicolette Kluijver – zelfs een rol kan hebben.

Zoals elk jaar staat 4 oktober in het teken van Dierendag, maar dit jaar staat de kat in het bijzonder centraal. De makers van de succesfilms De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis slaan opnieuw de handen ineen voor een ode aan onze spinnende vrienden. Op zondag 4 oktober stelen de Nederlandse katten namelijk de show in de film POESLIEF, die dag in bioscopen in het hele land te zien.

Een foto van het gezicht van een slapende kitten met cypres-tekening
Als hij ligt te slapen is kitten Gremlin poeslief. Of de Utrechtse lieverd mee wil doen aan POESLIEF is nog niet bekend. Foto: Eefje Savelkoul

Beroemde kat in de hoofdrol

Nederlands bekendste kat Abatutu (bekend van onder andere De Wilde Stad) ‘acteert weer mee’ en roept daarom alle kattenbaasjes van Nederland op om hun leukste, gekste of grappigste kattenvideo’s in te sturen via facebook.com/poesliefdefilm. Abatutu werd twee jaar geleden door z’n filmdebuut zo beroemd, dat je zelfs een pootje van deze ster kon scoren. Het dier schoof ook aan bij RTL Boulevard, Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Ivo Niehe. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival.

Deskundige jury beslist

Alle kattenbaasjes van Nederland kunnen vanaf nu hun leukste kattenvideo tot 15 augustus op genoemde Facebookpagina uploaden. Uit alle kattenfilmpjes selecteert een deskundige jury de meest originele, grappige of aandoenlijke filmpjes. Deze zullen te zien zijn in POESLIEF, vanzelfsprekend van deskundig commentaar voorzien door Abatutu.

Naast de keuze van de jury wordt ook het publiek gevraagd om te stemmen. De video die op 15 augustus de meeste likes op Facebook heeft verzameld krijgt namelijk een gegarandeerde en prominente plek in de film als publieksfavoriet. Alle inzenders (ook degene die niet geselecteerd zijn voor de bioscoopfilm) worden genoemd (kat en baasje) op de aftiteling van de film.

Nicolette doet de kattenstem

Abatutu krijgt ook een stem in de film. Nicolette Kluijver, groot kattenliefhebber, heeft de eer: „Ik mag de stem inspreken van mijn held.” Prachtig nieuws voor Kluijver, die zes dagen geleden veel minder nieuws te verwerken kreeg. Toen werd haar kat Jina voor haar deur doodgereden.

Dennis Gerritsen, oprichter van #DARUM, heeft een creatieve bijdrage geleverd aan de teksten van Abatutu. Hij laat Abatutu op humoristische wijze de mensenwereld observeren en becommentariëren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.